בין אם אתה פרילנסר שמתעסק בשיווק או חלק מתאגיד ענק, נוכחות ברשתות החברתיות היא מרכיב הכרחי בעולם הדיגיטלי של היום.
כיום פייסבוק מונה מעל ל-1.5 מיליארד משתמשים לכן לא תראו תוכנית שיווק שלא מתייחסת למפלצת הזו. אך עם כל העוצמה של הפייסבוק, אסור להתעלם משאר הרשתות החברתיות.
רשתות כמו: Twitter, LinkedIn, Pinterest מראות צמיחה מרשימה מחודש לחודש וכל אחת מהם מכוונת לקהלים אחרים, לכן חשוב לפרוש זרועות לכלל הרשתות על מנת לייצר חשיפה מקסימלית.
במאמר זה נעבור על 8 כלים שיחסכו לכם הרבה זמן ועבודת נמלים על ידי ניהול עמודים ותזמון פוסטים ברשתות החברתיות.
1.Buffer
באפר הוא אחד השירותים הכי פופולריים לניהול מדיה חברתית. נקודות החוזק של השירות הן תזמון פוסטים ויצירת "מחסנית" של מדיה שתפורסם באופן אוטומטי בזמן שתבחרו.
בנוסף לתזמון, הכלי מספק ניתוח יחסית בסיסי של ביצועי הפוסטים שפורסמו למטרות מיטוב התהליכים.
באפר מספק מודל חינמי שנותן ניהול של פרופיל אחד בכל אחת מהפלטפורמות הבאות: Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn. השירות החינמי לא מספק לוח שנה לתזמון מדיה יעיל יותר ולא מתממשק עם Pinterest שצומחת במהירות מרשימה, לכן הוא נועד להכרת המערכת. בהמשך נסקור שירותים חינמיים המספקים פונקציונליות רבה יותר.
כמו כן, לבאפר יש אפליקציות מצוינות לאייפון ולאנדרואיד המאפשרות ניהול מדיה חברתית מכל מקום בו אתם נמצאים.
בשורה התחתונה, Buffer הוא כלי המאזן בין ידידותיות לכמות פיצ'רים ומתאים בעיקר לעסקים בגודל בינוני או עסקים גדולים שרוצים רק לתזמן את המדיה שלהם בלי לצלול עמוק לעולמות הניתוח.
2.Hootsuite
הוטסוויט היא אחת החלוצות בתחום ניהול המדיה והשירות נמצא בפיתוח מרגע הקמתו ב-2008 עד היום.
ההבדל הכי גדול בין Hootsuite ל-Buffer הוא שלראשון יש אפשרות לתקשר עם העוקבים ישירות מלוח הבקרה של השירות. בנוסף תצורת לוח הבקרה שנבחרה מאפשרת ניהול של מספר רב של משתמשי מדיה חברתית.
בהוטסוויט יש אפשרות של יצירת צוות ניהול ושיתוף פעולה בעבודה על הרשתות החברתיות.
לשירות יש מודל חינמי שמספק עד 3 פרופילים וניתוח בסיסי ומודל בתשלום של-$9.99 בחודש הנותן כלי ניתוח מתקדמים, עד 50 פרופילים חברתיים ושירות מעולה 24/7.
למערכת יש המון אפשרויות ועקומת למידה תלולה, לכן היא מתאימה יותר למשרדי פרסום המנהלים מספר רב של לקוחות ולא מסתפקים בסטטיסטיקה בסיסית או מנהלי עמודים עם מספר עצום של עוקבים.
3.Sproutsocial
להבדיל מהשירותים הקודמים, הפתרון מתרכז במערכת יחסים בין מנהל העמוד לעוקבים. הכלי מספק מודיעין לגבי רמת ההתקשרות של הלקוחות בשעות מסוימות של היום, ניתוח דמוגרפי עמוק של קהלי היעד, כלים למענה מהיר לעוקבים, מעקב אחרי מילות מפתח ואפשרויות ניתוח מתקדמות.
אחד מהפיצ'רים המרשימים של המערכת הוא אלגוריתם המנתח את פעילות קהל היעד שלכם במהלך היום ומספק שעה אופטימלית לתזמון הפרסום.
כנהוג בתחום, קיימת אפליקציה נוחה ואינטואיטיבית לאייפון ולאנדרואיד.
וכמובן כמו שאר השירותים, Sproutsocial יודע לתזמן פוסטים אך זו לא נקודת המכירה העיקרית שלו. יש תקופת ניסיון של 30 ימים ואח"כ המחירים נעים בין $59-$500 לחודש. השירות אינו זול ולא מתאים לכל אחד אבל אם אתם אוהבים סטטיסטיקה וניתוח, הכלי עושה את העבודה בצורה מעולה
4.KUKU
קוקו אימצו גישה אחרת לניהול מדיה חברתית, הסוד הוא בפשטות. המערכת חינמית לגמרי עם אפשרות לשדרוג המשתמש לקבלת ניתוחי ביצועים.
מערכת הניהול של קוקו כוללת חיבור משתמשים, שדה הקלדה לפוסט, אפשרויות תזמון וכפתור שליחה.
אפילו הטכנופובים יסתדרו עם ממשק משתמש כזה פשוט ונוח. מכיוון שהמערכת חדשה היא נמצאת בפיתוח מואץ ויוצאים לה עדכונים בתדירות גבוהה.
לשירות יש רשימה מרשימה של פלטפורמות שהוא יודע להתממשק אליהן: Facebook, Google+, Twitter, VKontakte, Tumblr, Pinterest, ובקרוב Reddit
המערכת מיודעת למנהלי עמודים שכל מה שהם צריכים זה לפרסם מדיה בנוחות מרבית וללא תשלום.
בחירת שירותים שישרתו את העסק שלכם צריכים להתבסס אך ורק על צרכי העסק ולא על כמות הפיצ'רים וכמות המשתמשים.
לאחר שבחרתם כלי לניהול מדיה חברתית ספרו לנו, מה השירות האהוב עליכם?