חנות וירטואלית עם מערכת CRM נדרשות לרוב לחברות גדולות ומבוססות יותר אך יש מקרים בהם גם עסק קטן אשר עובד מול לקוחות רבים יידרש למערכת ניהול קשרי לקוחות בחנות וירטואלית ולכן נביא כמה אפשרויות עמם ניתן לגדול ולהתפתח.
אתרי אינטרנט שמספקים שירות לצרכנים רבים צריכים לעשות עבודה רבה בקטלוג הלקוחות ובהפרדה בין לקוחות חדשים ללקוחות וותיקים ולכל לקוח יש להתייחס בצורה שונה ובהתאמה לנתונים שנצברו אודותיו , הקניות באינטרנט אשר זוכות לגידול עצום באמון הציבור מחייבות בין השאר יחס מתאים ושירות לקוחות רציני ומסור וזאת כדי לשמר לקוחות ולדאוג שהם ישובו לקנות אצלכם גם בפעם הבאה , שימור לקוחות ומענה לפניות הציבור מחייבות אותנו בכלים נוחים למעקב וזאת כדי לספק את היחס הטוב ביותר ואת זה אנו לרוב עושים עם מערכת ניהול לקוחות – CRM.
חנות וירטואלית עם מערכת CRM אמורה לספק לבעלי החנות את מכלול הכלים הנדרשים להתנהלות נכונה ושומרת עליו מטעויות כאשר הדגשים הם על :
שירות לגולשי החנות
כאשר גולש מתקשר או פונה לקבל שירות ממנהל האתר או מהנציגים שעונים לפניות הציבור חשוב מאוד שידעו לזהות מתוך המערכת אילו תחומי עניין יש ללקוח ופרטים אודות המוצר עליו הלקוח מטלפן , אפשרויות ניהול לקוחות וסינון מהיר של היסטוריית רכישות מאפשרת לכם להציע פתרונות טובים יותר עבור הלקוחות ולשפר את שביעות הרצון הכללי באתר , שימוש נוסף שיש לכלים אילו הם במשלוח דוא"ל מתאים לכל לקוח כפי שיפורט בהמשך.
שיווק לגולשים פוטנציאלים
אם כבעלי חנות אתם לא יודעים מי הם הגולשים שלכם הרי שאתם מאבדים נתח נכבד מההכנסות הפוטנציאליות שלכם , למערכת CRM יש משמעות רבה ברגע בו אתם בוחרים לצאת עם קמפיין שיווק בכלל ובאינטרנט בפרט , שילוב נתונים מתוך מערכת ניהול לקוחות ונתונים נוספים שניתן לאסוף על ידי מערכות אנליטיקס מאפשרות לכם להגיע אל הגולשים במקום הנוח ביותר עבורם ולזכות בגולשים נאמנים שחוזרים אליכם פעם אחר פעם , פנייה אישית ללקוח בהסתמכות על קניות עבר או על טעם אישי בהחלט משפרים את הסיכוי שאותו גולש ישוב לאתר לרכוש מוצרים דומים.
תפעול ואוטומציה
בעוד שיש מגוון רחב של פלטפורמות עליהם ניתן לבנות חנות וירטואלית הרי שרק חנויות עם CRM כמו מג'נטו מאפשרות לכם לבצע מכירות בצורה אוטומטית ומאפשרות תפעול נכון של המערכת לכדי אופטימיזציה מדויקת לטעמם של הגולשים , מערכת מג'נטו מספקת לבעלי החנות תובנות חשובות שמאפשרות להם לשווק את המוצרים בצורה טובה יותר לקהלים שונים בארץ ובעולם תוך כדי התחשבות בשפתם ובמיקומם ושירות הלקוחות יכול להיעשות בהתאם לשפה המדוברת של הלקוח ובהתאם לסטנדרטים הנהוגים במדינתו.
תוספים לשילוב מג'נטו עם מערכת CRM :
OroCRM Bridge – תוסף זה מאפשר לכם לעבוד עם OroCRM מערכת הCRM בקוד פתוח שתעשה לכם חיים קלים וללא עלות חודשית. מערכת זו נותנת לכם כלים נוספים שאין במג'נטו ומשפרת יכולות שכבר קיימות בה אך מעל לכל היא מאפשרת לבעל אתר מג'נטו להשתמש בה כגורם מתקשר בין החנות לאתרים אחרים ולשירותים נוספים ברשת.
SugarCRM – זו כבר מערכת CRM בתשלום חודשי אך היא מצוינת ושווה את ההשקעה הנמוכה , תוסף זה מאפשר לאילו המנהלים את עסקיהם במערכת את העדכון בכל זמן שמשתמש חדש נרשם לשירותי האתר באופן אוטומטי וכל שינוי שיעשה לאחר מכן באתר מג'נטו יחול גם על הנתונים שמופיעים בCRM.
Webinse CRM – תוסף זה מאפשר לכם לעשות שימוש במג'נטו כCRM לכל דבר וכדי לעשות זאת התוסף מוסיף לכם תזכורות ועדכונים לגבי הלקוחות שלכם דבר שמאפשר לכם לנהל את החנות באופן מסודר יותר וכמובן לתת שירות טוב יותר ללקוחות.
ZohoCRM – תוסף מג'נטו יקר שמאפשר לכם לחבר את החנות מג'נטו שלכם לCRM של Zoho אך מחיר השימוש בפלטפורמה בכל חודש נמוך מאוד ומאפשר לכם לראות בדיוק מה שאתם צריכים לדעת על העסק שלכם מכל זווית אפשרית, עוזר בזיהוי טרנדים ומאפשר לכם לעלות על הגל כשיש הזדמנות טובה ובסופו של דבר משפרת את הרווחיות של העסק. הבונוס כמובן נמצא ביכולת לטייל עם הנתונים בשימוש עם האפליקציה ועם מגוון הכלים הייחודיים שיש למערכת CRM זו.
CRM חיצוני לחנות וירטואלית :
במקרים בהם יש לכם חנות וירטואלית אך אין לכם מערכת ניהול טובה ביכולתכם לנסות לשלב את האתר עם מערכת CRM בקוד פתוח דבר שיאפשר לכם להתחיל לאסוף מידע מועיל. סיבה נוספת לעשות שימוש במערכת ניהול לקוחות חיצונית לאתר תהיה כאשר יש לחברה מספר אתרים שונים על גבי מערכות שאינם יכולות להסתנכרן בקלות כך שגם בעל אתר magento ירצה לפעמים לעשות שימוש במערכת CRM חיצונית למרות שיש לו מערכת טובה בחנות.
מערכת CRM קוד פתוח שעליה אנו ממליצים לעבוד OroCRM :
מה ההבדל בין אתר מג'נטו שכולל CRM לאילו שלא?
אתר מג'נטו כולל אפשרויות רבות שמאפשרות לנו כבעלי אתרים לספק מענה מקיף לגולש על ידי כך שהמערכת אוספת עבורנו מידע יעיל ומקצועי אודות הרגלי הצריכה והמאפיינים של הגולשים השונים שמבקרים באתר כאשר הנתונים שנאספים הם:
- המאפיינים הכלליים של הלקוחות הכוללים : מין הגולש , גיל הגולש , מיקום גאוגרפי למגורים ועוד שלל נתונים שהגולש הזין בהרשמה לאתר.
- דפוסי הצריכה בעבר : אנו יכולים לראות מה כל גולש רכב בעבר , מהם הסכומים אותם הוציא באתר ועוד פרטים פיננסים.
- העדפות הגולש : כלל התחומים בהם הוא מתעניין על ידי כך שאנו עוקבים אחר הפעילות של הגולש באתר ומזהים אילו תחומים עלינו להציע לו.
- שביעות רצון : אנו יכולים לראות האם הגולש קיבל את המוצר בזמן והאם היה שבע רצון או פנה בתלונות לאחר קבלת המוצר או החיוב לתשלום.
חייבים להתייחס לחנות וירטואלית כאל חנות פיזית לכל דבר כאשר מנהלים את קשרי הלקוחות ולכן אם אנחנו בוחרים לבנות חנות און ליין שלא כוללת CRM אנחנו בעצם מוותרים על כל הידע והשירות שאותו אנו יכולים לספק לרוכשים הפוטנציאלים. חנות וירטואלית שאינה כוללת את המאפיינים הללו חוסמת את אפשרות האתר לגדול ולפרוח ובעצם לא ניתן לעשות בה שימוש לטווח ארוך – כשאתם בוחרים מערכת עדיף ללכת על החבילה המושלמת ולספק שירות מושלם על פני שירות סביר שמוכר אך לא מספק מעטפת אמיתית לצרכי הגולשים.