אז מה זה בכלל קמפיין GSP?
קמפיין GSP (או בשמו המלא- Gmail Sponsored Promotions), הוא קמפיין חדש יחסית של גוגל אדוורדס, והוא מאפשר לכם להגיע היישר לתוך תיבות הג'ימייל של הלקוחות הקיימים או הפוטנציאליים שלכם. המודעה תיראה כמו כל דואר נכנס אחר ברשימה, ואתם תשלמו רק כאשר לקוח בחר לפתוח את המודעה ולהציץ במייל עצמו- כייף, לא? 🙂
איך זה נראה?
כמו שכבר כתבנו, כשהמודעה סגורה היא תיראה כמו דואר נכנס רגיל, אבל עם שינויים קטנים וחשובים: הראשון, הוא הופעת המילה "מודעה"/ "Ad" על הדואר הנכנס בצבע צהוב (לפחות לימים אלו), והשני והחשוב יותר הוא- שהמודעה שלכם תמיד תוצג למעלה, או לא תוצג כלל. כלומר- אם היא מוצגת, היא מוצגת בחלק העליון ביותר של תיבת "קידומי המכירות" (לשם מגיע גם רוב מוחלט של הניוזלטרים הרגילים).
הפיצ'רים שצוינו לעיל מופיעים הן בדסקטופ והן במובייל, אך חשוב לציין שאורך הנושא ושורת הטיזר משתנים בין המכשירים. בנוסף, במובייל תוכלו להציג את לוגו המותג שלכם- מה שיוצר הזדהות, מיתוג ומושך את העין- ולבסוף מגדיל כמובן את אחוזי הפתיחה.
ככה זה נראה במובייל:
ככה זה נראה בדסקטופ:
אחרי שהלקוחות לחצו על המייל מכם, תיפתח המודעה בגודל מלא- וכאן היצירתיות שלכם נכנסת לתמונה: תצטרכו לגרום ללקוחות לא להסתפק בקריאת המייל מכם, אלא בביצוע פעולה רצויה כמו מעבר לאתר, השארת ליד, צפייה בסרטון ועוד.
גוגל מאפשרת לכם להציג מספר סוגים של מודעות:
- שימוש בתבניות גוגל: בעזרת תבניות של מודעות Gmail שמאפשרת הפלטפורמה, תוכלו ליצור מודעה באופן פשוט יחסית וללא צורך במתכנת. אילו תבניות קיימות?
- מודעת תמונה שמציגה תמונה מעוצבת אחת גדולה, אשר בעזרתה ניתן להפנות גולשים לאתר שלכם:
- מודעת קידום יחיד, המאפשרת להציג סרטון או תמונה אחת, ולצידה מידע וכפתור הנעה לפעולה:
- מודעת ריבוי מוצרים, המאפשרת להציג מספר מוצרים עם תיאור וכפתור הנעה לפעולה בכל אחד מהם:
- מודעת קטלוג המציגה גם ארבעה מוצרים וגם מעט תוכן וכפתור קריאה לפעולה (שילוב של מודעת קידום יחיד ומודעת ריבוי מוצרים)
2. יצירת HTML מותאם אישית: באפשרות זו, תוכלו לעצב ולקודד כל מודעה שתרצו. ממש כמו דף נחיתה, רק בתוך תיבת המייל של הלקוח. כך תוכלו ליצור טופס יצירת לידים כבר בתוך תיבת המייל או לחלופין להציג עיצוב מרשים שיוביל את הלקוח לחלק הרלוונטי באתר שלכם.
איך אפשר להגיע איתו לקהל היעד שלי?
קמפיין ה-GSP מאפשר לטרגט קהל בעזרת רוב הכלים הקיימים ב-GDN הקלאסי, כמו למשל:
- מילות מפתח
- קהלים בעלי תחום עניין משותף
- דמוגרפיה
- נושאים
התוספת החשובה הקיימת בקמפיין GSP, היא יכולות טירגוט חדשות:
- דומיינים- ניתן לטרגט לקוחות לפי כתובות URL שנמצאות בין מאות המיילים האחרונים שקיבל הלקוח.
- רשימת מיילים- תוכלו להעלות קובץ עם רשימת מיילים של הלקוחות הקיימים שלכם/ לקוחות שהשאירו לכם את המייל שלהם- ולהציג להם מודעות.
אז מה היתרונות הגדולים?
- נשלם על מודעת הג'ימייל רק כשלקוח בוחר ללחוץ עליה ולהציג אותה – בניגוד למערכות ניוזלטרים בהן אנחנו משלמים לפי שליחה. כלומר- נשלם רק על הלקוחות הרלוונטיים.
- מיקום המודעה – הצגת המודעה בחלק העליון של "קידומי מכירות" מאפשר לנו להיות בולטים ולהגדיל משמעותית את אחוז פתיחות המיילים. מחקרים מראים כי אחוזי פתיחת המודעות גבוהים משמעותית ופי כמה מאחוזי הפתיחות במודעות GDN רגילות ברחבי רשת המדיה.
- יכולות טירגוט חדשות ומתקדמות – היכולת שלנו להגיע ללקוחות ע"פ כתובות ה-URL מהן הם קיבלו מיילים מאפשר לנו להגיע ללקוחות פוטנציאליים רבים ע"פ האתרים אליהם הם רשומים ומקבלים מהם מיילים באופן קבוע.
- Cross Platforms– היכולת שלנו להציג מודעות ללקוחות גם כשהם קוראים מיילים, מאפשרת לנו להרחיב את מעגל הפרסום. אם עד היום הופענו בחיפוש גוגל, בכתבות, בגלישה בפייסבוק, ובקריאת בלוג אהוב – היום אנחנו יכולים להופיע גם כשהם פשוט קוראים מיילים.
- מיתוג ושימור לקוחות – הצגת השם שלנו (והלוגו, בצפייה במובייל) עם מבצע בנושא המייל תגביר מיתוג ומודעות לעסק, גם אם הלקוח לא פתח את המייל. בנוסף, היכולת שלי להציג מודעות כאלה גם ללקוחות הקיימים שלי (טירגוט "רשימת לקוחות") מאפשר לנו לשמור על קשר רציף וטוב עם הלקוחות הקיימים ולהגביר מכירות בקלות.
ולסיכום, אנחנו לא היינו מוותרים על נסיון של זה. בואו לנסות יחד איתנו קמפיין חדש ומתקדם!