כל בעל אתר נתקל בבעיות שונות באתר , הבאנו עבורכם כמה טיפים לניהול אתרי מג'נטו שיעשו לכם חיים קלים יותר ויאפשרו לכם לנהל את החנות בצורה טובה יותר. מאחר וניהול חנות מג'נטו שונה ומורכבת יותר מניהול של חנויות מקוונות אחרות כמעט כולם יכולים להיעזר בטיפים ומדריכים לסידור של תכנים באתר אך גם לניהול תקין של קבוצות ופתרון בעיות של גישה או במקרים בהם איבדתם סיסמה למערכת וכו.
איבדתם סיסמה לניהול אתר מג'נטו ? איפוס סיסמה במג'נטו :
קורה שמשתמשים זמן רב עם סיסמה ששמורה בדפדפן ויום אחד הכל מתאפס ואתם לא מצליחים לאתר את הסיסמה לאתר , זה יכול להיות תקלה מורכבת במיוחד כאשר אתם צריכים לנהל מוצרים ולפות ברשימות ההזמנות אך אתם חסומים , כדי לאפס סיסמה עליכם להכנס לפאנל הניהול של השרת בו האתר מאוחסן וזה יכול להיות בדיירקט אדמין או סי פאנל ועליכם לבחור את מסד הנתונים של האתר מבין האפשרויות הקיימות לאחר שתכנסו אליו תוכלו להדביק שורת קוד בודדת שתאפס עבורכם את הגדרות הסיסמה של האתר :
;'UPDATE admin_user SET password=CONCAT(MD5('NEWPASSWORD'), ':sG') WHERE username='AdminUsername
יש להחליף את הקטעים המסומנים בסגול בשם המשתמש ובסיסמה החדשה שבחרתם – סיימתם.
רוצים שהאתר מג'נטו שלכם יעבוד מהר יותר ? כנסו לזרז את המערכת :
מערכת מג'נטו הבסיסית מעט איטית ביחס למערכות אחרות וככזו ייתכנו בעיות שונות בניהול התקין של האתר ובתנועת הגולשים ולכן מומלץ לתת דחיפה נוספת ולזרז את האתר , זירוז האתר יכול לשפר משמעותית את חוויית המשתמש באתר וכמובן לעזור בקידום האורגני של האתר לקבלת מיקומים גבוהים יותר בתוצאות החיפוש.
במג'נטו יצרו כלי שנקרא Compilation function או אם תרצו פונקציית הכיווץ לתוכן ולמערכת האתר והפעלה של כלי זה יכולה להאיץ את מג'נטו בעד50% יותר :
Magento admin panel > System > Tools > Compilation | מערכת ניהול מג'נטו > מערכת > כלים > כיווץ
רוצים להוסיף טופס יצירת קשר למג'נטו ? :
רוצים שפרטי העסק שלכם וטופס יצירת קשר תופיע אצלכם באתר אך לא יודעים לעשות זאת ? יצירת טופס יצירת קשר אינו מסובך מאחר ומג'נטו מאפשרת הטמעת טפסים באמצעות יצירת עמוד במערכת הניהול והוספה של טופס יצירת הקשר כבלוק סטטי כל שעליכם לעשות זה :
- כנסו לניהול הדפים של מג'נטו
- בחרו עמוד בו תרצו להוסיף טופס או צרו עמוד חדש
- הוסיפו את הקוד HTML הבא למיקום בו תרצו שטופס יצירת הקשר יופיע:
<!– CONTACT FORM CODE BEGIN–>{ {block type='core/template' name='contactForm' template='contacts/form.phtml'} }<!– CONTACT FORM CODE END–>
לאחר שמירת העמוד טופס יצירת קשר יופיע בעמוד מג'נטו שבחרתם.
אתר מג'נטו נותן לכם "גישה נחסמה" מה עושים? :
זה אמנם נדיר מאוד אבל בהחלט אפשרי ויכול לנבוע מסיבות שונות , איך אנחנו מתקנים בעיה של גישה חסומה במג'נטו?
- התנתקו מפאנל הניהול של מג'נטו והתחברו מחדש מיד לאחר מכן.
או
- Magento admin area > System > Permissions > Roles > Administrators | פאנל ניהול > מערכת > הרשאות > תפקידים > מנהלים
ובדקו שיש לכם הרשאות להכל על ידי כך שהאפשרויות מסומנות כולן ולאחר מכן שמירה של תפקיד זה.
איך מנקים את מטמון אתר מג'נטו? :
אם ביצעתם שינויים באתר מג'נטו אבל לא ניקיתם את זיכרון המטמון הדברים לא יוצגו באתר , זיכרון זה נשמר תחת תיקיות המערכת ב /var/cache בתיקיית התקנה.
כדי לרוקן את זיכרון המטמון פשוט מחקו את כל תכולת התיקייה ותטענו מחדש את האתר , ניתן למחוק גם /var/session במידה ואתם רוצים למחוק סשנים.
איך משנים ערכים מילוליים במג'נטו ? :
לפעמים המלל באתר מג'נטו אינו מתאים לצרכים שלכם ועוד יותר אצלנו במג'נטו בשפה העברית שדורשת תרגום מקיף יותר על ידי קבצי שפה או על ידי תרגום ידני , לצורך תרגום ידני יש כלי ייחודי שנקרא Translate inline שמאפשר לנו לערוך כל שורת טקסט באתר לטעמנו. כדי לעשות זאת יש צורך לעריכה :
Admin panel ->System ->Configuration ->Developer ->Translate inline | פאנל ניהול > מערכת > הגדרות > תכנות > תרגום פנימי
שם עליכם לסמן אישור גם לצד משתמשים (frontend)
לאחר שאפשרתם עריכה בצד משתמשים – כנסו לאתר וליד כל אזור טקסט תוכלו לראות קו מסומן ליד הטקסט שמאפשר לכם לבצע עריכה ותרגום ידני על ידי חלון שנפתח כמובן שיש לעשות זאת בכל התצוגות של האתר כדי שיהיה עקבי , לאחר שהשלמתם הכל ושמרתם אתר מג'נטו יהיה מתורגם כנדרש.
רוצים לערוך קטע קוד אבל לא יודעים מה הנתיב אליו? :
יש צורך במעקב אחר נתיב של אזורים בתוך מערכת מג'נטו מאחר ויש כל כך הרבה הגדרות ולכן יש כלי מיוחד שנקרא Path Hints והוא מציג בפנינו בדיוק איפה כל קטע מהעמוד נמצא , כלי זה שימושי מאוד למפתחי אתרים שיכולים לחסוך זמן רב באיתור המקום בו כל מקטע קוד יושב וכל שעל המפתח לעשות זה לעקוב אחר כתובת העומד או הקובץ ולבצע עריכה מהירה.
כדי להתחיל עליכם לבצע את הצעדים הבאים:
- כנסו לפאנל הניהול > הגדרות > בחרו את האתר הראשי שלכם מתוך האפשרויות הנגללות.
- עברו לתווית המפתחים.
- פתחו את כלי זיהוי התקלות (Debug)
- סמנו כן על Template Path Hints
- סיימתם