מצעד הסעיפים הנשכחים ביותר בתהליך QA

אז.. הקמתם אתר. עמלתם עליו ימים כלילות, השקעתם בו את כל נשמתכם כאילו מדובר בילד הבכור שלכם ו..הגעתם לרגע המיוחל, בו פיסת הקוד האחרונה נכתבה והאתר עוד שנייה עולה לאוויר.  כעת, מה שמפריד בין האתר לבין אוויר עולם זה תהליך QA – מכלול של בדיקות לתקינות האתר שאין אדם בעולם שלא איחל לדלג עליו.

אנשי QA מקצועיים ידעו לדקלם לכם בע"פ את החשיבות שבאיתור לינקים שבורים, בדיקת זמני טעינה, אבטחת השרת ועוד בדיקות אקוטיות לחיי האתר.
עם זאת, הרבה פעמים מה שמתפספס אלה דווקא הדברים היותר זניחים שמתגלים הרבה פעמים בהמשך (ולעתים ע"י הלקוחות עצמם!)

ריכזנו עבורכם את הסעיפים הכי נשכחים בעת בדיקת QA.

1. בדיקה בכל הדפדפנים.

browser-773215_1280נכון. רובנו בודקים את פעילות האתר בדפדפנים שונים, אך מסתבר שלא לעומק.  הרבה פעמים הבדיקה היא רופפת ואחרי מספר עמודים שנבדקו,  מתעוררת לה תחושת דה ז'ה וו שגורמת לנו לסמן ווי ולדלג לשלב הבא. זכרו שכל דפדפן מציג את האתר מעט אחרת ולפעמים פיקסל אחד עושה את כל ההבדל.

מספיק שהרווחים בין האותיות בFIREFOX יהיו לו במעט גדולים יותר בהשוואה לCHROME, הטקסט כולו יכול לגלוש, להראות לא אסתטי ואף להעלים שורות או שדות שחשובים לנו. בכל דפדפן תתנהגו כאילו זה הדייט הראשון שלכם עם האתר: תדאגו לעבור על כל העמודים ולבצע את כל המניפולציות האפשריות (רכישה, השארת פרטים וכו').

2. בדיקה בכל המסכים

כשאנחנו אומרים "בכל המסכים"- אנחנו באמת מתכוונים לכל המסכים. פלאפון, טאבלט, מסכים רחבים, מסכים צרים, מחשבים ניידים וכל סוג אחר שתצליחו לחשוב עליו.

בעוד שבדיקות בסלולר וטאבלט הן יחסית נפוצות בQA ( שכן מדובר לעתים בגרסאות אתר מותאמות שמצריכות בדיקה נפרדת), הרי שדווקא בדיקת מסכים ברזולוציות שונות היא דבר שנוטה להישכח. לא אחת קרה שפתחנו אתר בלפטופ או מסך צר ונחשפנו לתפריט צידי שמסתיר חצי עמוד או טופס בעל פרופורציה לא נורמלית ביחס לאתר כולו.
במקרה כזה האשמה מתחלקת בין מי שמאפיין את האתר לבין מי שמבצע עליו QA ומפספס.

מצעד הסעיפים הנשכחים ביותר בתהליך QA

3. שגיאות כתיב

תתפלאו כמה שגיאת הקלדה עשויה לקלקל בשנייה את הרושם על האתר כולו. שגיאות כתיב עלולות להציג אותנו באור לא מקצועי ואף להטעות את הלקוח.
תקראו את כל התכנים באתר. תקראו אותם שוב. תנו למישהו חיצוני לקרוא אותם. שוב

4. טקסטים באתר ו..בדיחות מתכנתים

אל תרימו גבה, זה קורה! הרבה פעמים, בעת פיתוח של אלמנטים שונים באתר, יש צורך להכניס טקסטים לדוגמה בכדי לבדוק את הנראות שלהם בפועל. החכמה האמיתית היא לזכור להוריד אותם לאחר מכן.
לא אחת יצא לנו להיתקל בעמודים מלאים ב"בלה בלה בלה כאן יופיע טקסט" – אך זה עוד חצי צרה.
לפעמים הטקסטים הזמניים הם תוצר של בדיחות פרטיות שמפסיקות לשעשע ברגע שמישהו חיצוני קורא אותם. ברחבי הרשת ניתן למצוא מוצרים למכירה בשם "עוד מוצר מחריד לדוגמה" או טופס המפציר בנו "להירשם להוגוורטס ברגע זה!".  תסרקו כל פינה באתר וודאו כי אין מקומות ריקים מתוכן או לחלופין, אין טקסטים שעשויים להביך אתכם.

Indigo, orange, green and yellow "blablabla" over white.

5. טפסים/ תהליכים באתר

לעולם אל תצאו מנקודת הנחה שהגולשים הינם בעלי חשיבה זהה לשלכם.
כשאתם בודקים את תקינותם של טפסים שונים באתר, אל תסתפקו בשליחה בסיסית של פרטים שמולאו לפי הוראות. במקום זאת, תתעללו בטופס או בתהליך הרכישה ואל תפחדו ללכת לכיווני חשיבה מעוותים ביותר.
מה קורה אם מחליטים למלא את הטלפון במילים? מה קורה אם מוסיפים 2000 מוצרים לסל? אולי המייל שלי בסינית? אולי אחליט לצאת באמצע הרכישה במחשב ולהשלים אותה במובייל?

6. ווידוא שהמיילים מגיעים ללקוח

לפעמים הכל אכן ורוד. האתר עובד חלק, ההזמנות מציפות את דוא"ל הטסט שלכם וגרף הביצועים מזנק מיום ליום.. עד שאתם מקבלים טלפון מלקוח מבולבל שלא מבין למה אין לו עבודה מזה שבוע. לעתים, בשעה שאנחנו בודקים את כל התהליכים באתר, אנחנו פשוט שוכחים לחבר אליו את דוא"ל הלקוח בתום תהליך הQA.

לעתים הלקוח אכן מחובר לאתר, אך מסיבות כאלה ואחרות לא מקבל את הפניות (דוא"ל שגוי, הפניות מגיעות לספאם וכו'). תוודאו לסגור את הפינה הזאת ולספק שקט נפשי גם לעצמכם וגם ללקוח.

businessman relaxing at the office

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *