ברוב האתרים יחסית פשוט להטמיע גוגל אנליטיקס בכדי לעקוב אחר תנועת הגולשים לאתר אבל במג'נטו דברים הופכים למורכבים מעט יותר כאשר בחלק מהתבניות לא נוסף מקום להטמיע את הקוד בצורה מסודרת לשם כך אנו עושים שימוש בתוסף אנליטיקס למג'נטו עליו אנו ממליצים ואותו תוכלו להוריד באזור התוספים של מג'נטו בלחיצה כאן.
אמנם כבר הצגנו מדריך התקנת תוספים במג'נטו בעבר אך לאור בקשה שהתקבלה החלטתנו לספק מדריך הטמעת גוגל אנליטיקס במג'נטו:
1. כנסו ל Magento Connect ובחרו את התוסף החינמי מהקישור מעלה
לאחר שתעברו על פרטי התוסף ותשקלו את התקנתו על האתר מג'נטו שלכם (אנו ממליצים לקרוא בכל פעם את תגובות המשתמשים האחרים) עליכם להתחבר בכדי לראות את המפתח להוספת התוסף לאתר דרך מג'נטו קונקט. תוסף זה מוכר ובשימוש באלפי אתרים והוא ללא ספק אחד התוספים הטובים ביותר ובו אנחנו משתמשים , בעלי חנויות הרוצים להטמיע מעקב מתקדם יותר יצטרכו תוסף ל enhanced ecommerce כאשר הטובים עולים כ120$ אך הם מאוד יעילים ונוחים לשימוש.
2. כנסו לפאנל הניהול של מג'נטו ובמעבר על system ובחרו ב: Configuration
מערכת הניהול במג'נטו אמנם נראית מבולגנת אך לכל פרט יש מיקום מוגדר וכאשר מחפשים הגדרות מכל סוג שהוא יש צורך להכנס לConfiguration ותחתיו נוכל לראות את כל האפשרויות השונות למערכת ותוספים שמותקנים יוסיפו לרוב אפשרויות נוספות וקל מאוד לאתר אותם.
3. בחרו את Google Universal Analytics תחת AROMICON.
במקרה זה התוסף נמצא בראש הרשימה אך מיקומו משתנה בין תוסף לתוסף , שם החברה שיצרה את התוסף יופיע ומיד מתחתיו כל התוספים שנוצרו על ידה כך שאם יש לכם מספר תוספים מאותה החברה הם כולם יהיו במיקום אחד. בחירה ב: Google Universal Analytics תכניס אתכם לעמוד האחרון בו תגדירו את המעקב במג'נטו.
4. הזינו את פרטי המעקב שלכם ומלאו את כתובות עמודי הרכישה באתר
הדבר הראשון והחשוב ביותר לעשות – להפעיל את התוסף ולאחר מכן לקבוע את מיקומו (כל קודי המעקב ממוקמים ב HEAD של האתר) ולאחר מכן תזינו את שם החשבון למעקב שיצרתם בגוגל אנליטיקס [נראה כך: UA-56789012-1] ומאחר ומדובר בחנות למכירות עלינו להפעיל גם את אפשרויות הEcommerce דבר שיש לעזות גם מתוך חשבון האנליטיקס שלכם.
מאחר ולבעלי אתרי מכירות יש יעד ברור מאוד והוא למכור כמה שיותר נרצה לעקוב אחריו ולראות איפה אנחנו עומדים במכירות. כדי לעשות זאת עלינו להגדיר בחשבון האנליטיקס שלנו "יעד" שלרוב יהיה כתובת עמוד אליו משתמש מועבר לאחר שהשלים את הרכישה, כל משתמש שמגיע לכתובות אילו נחשב כמשתמש שביצע המרה ולכן נגדיר את העמודים שבעיננו נחשבים כהצלחה – כלומר מכירה שהושלמה. ישנם אפשרויות נוספות כמו שיווק מחדש או מעקב אחר מחירי מוצרים שרובכם תבחרו להפעיל אך אין חובה בכך וחשוב לא פחות מכל שאר המשימות – חייבים לבצע שמירה לאחר מכן בחלקו העליון של העמוד.
המשמעות בניתוח התנועה באתר קיימת אך ורק אם אתם מצליחים להסיק מכך מסקנות. כלומר, איסוף נתונים אינו רלוונטי אם לא יודעים לעבוד עם גוגל אנליטיקס ולבצע השוואות בין פלחים שונים ובין מקורות התנועה שמניבות לנו את התשואה המקסימלית ולכן חשוב מאוד לבצע מעקב מסודר וללמוד על הלקוחות שלנו כמה שרק ניתן.