מבט קדימה – אפליקציות כתחליף אמיתי לאתרים

רבים מאיתנו לא מאמינים כי ימצא תחליף אמיתי לאתרי האינטרנט וכתובות ה CO.il  האהובות עלינו אך כל זאת עומד להשתנות בעתיד הקרוב.

רוב האנשים הממוצעים משתמשים גם באפליקציות וגם באתרי האינטרנט, חלקם מורידים משחקים,אפליקציות של קניות ורשתות חברתיות לסמארטפון שלהם, אך רובו המכריע של הזמן ינוצל בגלישה בדפדפן במחשב האישי או בסמארטפון.

אז למה שלא נשתמש רק בדפדפן או רק באפליקציות ?

נכון לינואר 2014 ישנם 814 מיליארד אתרי אינטרנט ולכן קיימים אין ספור דפי אינטרנט.

לרוב האתרים האלו אין אפליקציה , לכן אם נרצה לראות את התוכן של אותם אתרים נהיה חייבים להשתמש בדפדפן.

סיבה נוספת לכך שנהיה חייבים להשתמש בדפדפן היא העובדה שכמעט ולא קיימת נגישות לחיפוש מידע שקיים באפליקציות.

אך כל זאת עומד להשתנות לאחר שגוגל ו BING הודיעו שהן מתחילות לאנדקס מידע מתוך אפליקציות לצורך הצגתו בתוצאות חיפוש.

לצורך כך הם יצטרכו לקחת מידע מתוך אתרי המראה של האפליקציות.

מנועי החיפוש עדיין לא יודעים לשאוב מידע מתוך האפליקציה לבדה – אך בעזרת אותו אתר מראה הם בהחלט בדרך הנכונה לתת לנו נגישות לחיפוש מידע אמיתי מאפליקציות.

ישנו צורך לזכור פרט שעיכב את קצב המהפכה הזו, כשאנו מבקרים בעמוד אינטרנט מסוים מתבצעת פעולה של הורדת הדף למחשב האישי , בעידן האינטרנט המהיר זה קורה תוך מספר שניות , אך להורדת אפליקציות זה עניין של כמה דקות, ושימוש בזיכרון הפנוי של הטלפון.

ולכן אפילו אם כל דפי האינטרנט היו בתבנית של אפליקציה – עדיין היה נדרש זמן טעינה רב לשם הצגתם עקב משקלה של כל אפליקציה העומדת מאחורי אותם דפים.

 

app-usage-comscore

 מספר המשתמשים של המובייל בעתיד הקרוב יעלה על מספר המשתמשים במחשב

אך לא עוד, חברת AGAWI  פיתחה סטארט אפ שנרכש על ידי גוגל ,במקום להוריד את כל האפליקציה כקובץ אחד שמשקלו גדול , האפליקציה תתחלק להרבה חלקים כדי שהמשתמשים יוכלו לחוות אינטראקציה ותוך כדי שאר חלקיה יורדים.

ניתן להשוות את הרעיון לצפייה בסרטים און ליין – קטע ראשוני מהסרט נטען ולכן הסרט מתחיל להתנגן , אך תוך כדי הניגון שאר חלקי הסרט ממשיכים להטען, ולכן יש לנו את התחושה שהסרט ירד במלואו מלכתחילה.

עצם קיומה של טכנולוגיה כזאת בשילוב העובדה שגולשים ממשיכים בקצב מתמיד לגלוש דרך המובייל יותר מאשר דרך המחשב מביאה אותנו למסקנה הברורה זו רק שאלה של זמן עד שהרשת העולמית תוחלף כולה באפליקציות.

ולכן לאנשי השיווק שעד עכשיו אפיינו רק אתרי אינטרנט מצפה משימה חדשה בעתיד והיא אופטימיזצייה של אפליקציות במקום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *