למה פרסומת הפופ-אפ טובה לעסק שלך?

פופ אפ. המכה ה-11. כבר משנות ה-90, עוד בגרסתו הישנה של האינטרנט, אנשים הבינו שפופ-אפ זה רע. הוא מציק, הוא נראה רע ולעיתים קרובות הוא מכיל וירוסים ורוגלות. אנשים למדו להתעלם לחלוטין מנוכחותם של פופ-אפים, לסגור אותם מידית ברגע שאחד קופץ במפתיע, ולהתקין תוכנות וחוסמי פרסומות על מנת למנוע לחלוטין את הנוכחות שלהם במחשב.

ובכל זאת, הפופ-אפ הפך להיות חלק בלתי נפרד מאתרי e-commerce.

הרבה מאוד 'טרנדים' ישנים עשו קאמבק ברשת מאז תחילתו של העשור החדש: העיצוב המלא והדחוס הפך לעיצוב מינימליסטי, כמו באתרים הישנים; רשימות התפוצה – אותן אימיילים מציקים שנשלחים באופן אוטומטי לדוא"ל ומודיעים על כל שינוי ומבצע שקורה באתר – הפכו להיות כלי שימושי ביותר לחובבי הקניות באונליין; גם הפופ-אפ הפך להיות כלי נפוץ באתרי e-commerce, וכיום כל אתר שמכבד את עצמו מקבל את פני אורחיו במודעה קופצת. מה הסוד? לדעת איך עושים את זה נכון.

למה בעצם צריך פופ-אפ באתר e-commerce?

הפופ-אפ הוא קריאה לפעולה. הוא קורא לגולש לבוא להתרשם ממבחר או מסייל שמתקיים. אבל חשוב יותר – הוא קורא לגולש להשאיר את הפרטים שלו (כתובת מייל, פייסבוק). עם הפרטים שלהם, בעל העסק מקבל הזדמנות לשכנע את הגולש לחזור לאתר בפעם השנייה ובפעם השלישית.

הגישה בה פועל הפופ-אפ קצת מעצבנת, אבל מסתבר שזה עובד: ניקי מקוניגל היא יוצרת אקססוריז עבודת-יד ובעלת חנות מקוונת שפתחה דרך אתר האינטרנט etsy. כשהיא רצתה לקדם את כמות הנרשמים לניוזלטר שלה, היא פעלה ב-2 מוקדים: פופ-אפ וטופס הרשמה בצד האתר – שניהם הפנו להרשמה לרשימת התפוצה.

בסיכומם של 8 חודשים בהם מדדה את כמות הנרשמים לחנות שלה, התוצאות הניבו את התוצאה הבאה:

בעזרת הטופס הצידי נרשמו 673 גולשים.

בעזרת הפופ-אפ נרשמו 7473 גולשים – הבדל של 1375%.

זאת דוגמה אחת מיני רבים של פופ-אפים שהעלו בעשרות ולפעמים מאות אחוזים את הפעילות באתרי עסק.

הפופ- אפ המודרני שינה את תצורתו: הוא יודע שהגולש נרתע ממודעות קופצות, וברגע שיפגוש באחד תפגע בעיניו האמינות של האתר. לכן הוא אמור לפעול ממקום ידידותי.

יש סוגים שונים של פופ-אפים, היכולים להופיע במקומות שונים באתר: הם יכולים להופיע בכניסה לדף הבית, בקטגוריה מסוימת, בדף הרכישה או כשהגולש יוצא מהאתר שלך. לכל פופ-אפ מטרה משלו וההופעה שלו תראה אחרת בכל חלק באתר.

כשמטמיעים פופ-אפ, לא משנה באיזה מיקום באתר, הוא יהיה הדבר הבולט ביותר בו. הוא הדבר שילכוד את מיטב תשומת הלב. את תשומת הלב הזו יש לנצל ולענות לגולש על השאלות עליהן הוא מנסה לענות – למה לגלוש באתר? למה שיברור בין כל הפריטים השונים? מה האתר יכול להעניק לו שהוא לא ימצא במקום אחר – הנחה? משלוח חינם? מי ממליץ על האתר – בלוג אופנה מוכר? הניו יורק טיימס? החברים הטובים של הגולש?

נדמיין איש הולך בשדרה ארוכה מלאה מסעדות. האיש רעב, אבל לא כל כך רעב כדי להתיישב במסעדה הראשונה שהוא רואה – יש לו אפשרות בחירה מתוך מגוון רב של מסעדות שונות, והוא מתכוון לבחור לשבת במסעדה הטובה ביותר עבורו – כזאת שתתאים גם במנה וגם במחיר.

הוא בוחן מסעדה אחת, נראית נחמדה אבל קצת ריקה מאנשים – האוכל מריח טוב אבל האיש עדיין לא משוכנע.

לאחר מכן הוא עובר ליד מסעדה אחרת. מפוצצת לאין מקום, כנראה מאוד פופולארית באזור. המחירים נראים קצת יקרים והבחור ממשיך הלאה.

במסעדה השלישית מקבלת את פניו המארחת של המקום: "ערב טוב לך , אנחנו במסעדה נכבד אותך כיד המלך. אנחנו המובילים בתחום שלנו ונדאג שתמצא מה לאכול. בנוסף, בכל מנה שתזמין תקבל 10% הנחה לארוחה הבאה. החברים שלך גם אוכלים במסעדה לעיתים קרובות, והמליצו עליה לא פעם. אם תרצה לשמוע על מבצעים נוספים בעתיד השאר את פרטיך וניצור עמך קשר". באיזה מסעדה האיש יבחר? סביר להניח שבמסעדה השלישית.

כך פועל גם הפופ-אפ באתר העסק – יצירת פנייה אישית לגולש מבית עסק, שלפתע קיבל פרסונליזציה, יש לו פנים. המארחת מסבירה לאיש למה כדאי לו לאכול במסעדה שלה דווקא, מתוך מבחר סיבות. יכול להיות שהמסעדה הראשונה הייתה יותר טעימה ויותר זולה עבורו? בוודאי שיכול להיות. האם הוא היה יכול לדעת זאת לפני? ממש לא. אבל זה גם לא משנה לו – העסק שפנה אליו היה יותר מעניין, וסביר להניח שהאיש יחזור אליו שוב בעקבות הפנייה.

כפי שאמרתי, הפופ-אפ עבר שינוי בעידן האחרון. הוא סיגל לעצמו מאפיינים שונים, שהוכחו כבעלי אפקט חיובי אצל הגולשים:

-הוא כבר אינו קופץ ואינו מופיע בטאב נפרד. הפופ-אפ היום הוא חלק אינטגרלי מהאתר – הוא מופיע בתוך האתר. (יש כאלה שמבדילים וקוראים למודעה הקופצת הישנה 'פופ-אפ' ולמודעה הקופצת החדשה 'פופ-אין', אך למען הנוחיות אמשיך לקרוא לו 'פופ-אפ').

-הוא מעוצב בצורה מינימליסטית, לא זועק בפונט ובצבע על מנת להשיג את תשומת לב הגולש ולא קורא לפעולות נועזות כמו "לחץ כאן".

-הוא יציע לגולש ערך מוסף: הנחה, מידע על האתר, הצגה של מוצר או ליין חדש, המלצות של מומחים או חברים מהפייסבוק, הצעה להוריד או לקבל במייל קובץ בלעדי או הזמנה לקחת חלק כלשהו באתר (למשל "בוא להצביע" או "עזור לנו להחליט").

-אותו ערך מוסף מגיע בתנאי: מעוניין לקבל את מה שאנחנו מציעים? הירשם לאתר/ הירשם לניוזלטר שלנו/ עשה לנו לייק. הערך המוסף תלוי בהמרה, וככל שהערך יותר מפתה כך גבר הסיכוי שהגולש יבצע את ההמרה.

המסר שלו צריך להיות בולט, מובן ולא מתעתע: להסביר בדיוק מה אתה מבקש ומצפה מהקורא. כל ניסיון להתחכמות יסיח את דעתו של הקורא ויעצבן אותו.

-כפתור בולט ליציאה מהפופ-אפ. זה יכול להיות X גדול, זה יכול להיות חץ המפנה "המשך לאתר". חשוב שהכפתור יהיה מספיק בולט. זאת בכדי לתת תחושה שאף אחד לא מכריח אותו להשתמש בפופ-אפ, ושהוא בסך הכל כלי שמשרת את האתר.

הרשמה לרשימת תפוצה וזיכוי בהנחות באתר און ליין
הרשמה לרשימת תפוצה וזיכוי בהנחות באתר און ליין

אם אתם מעוניינים להעלות את אחוזי ההמרות באתר שלכם, פופ-אפ הוא כלי מוכח שההטמעה שלו תעשה נפלאות. אמנם כשאתם מאפיינים אותו עליכם ללכת על חבל דק מאוד, אבל כשהוא מעוצב בטוב טעם הוא יכול רק להועיל לעסק שלכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *