מפרסמים מעוניינים לתפוס את צומת לב הלקוחות בכל דרך אפשרית, כאשר הפרסום הטלוויזיוני היה עד כה הנתיב המרכזי של מפרסמים אך כיום הפרסום הדיגיטלי מהווה שחקן חדש ומאיים על התעשיות המסורתיות.
בגלל ריבוי המסכים בחיינו אנחנו יכולים לצפות במשחק כדורסל ובמקביל לראות פרסומת חסות ששבתה את ליבנו , ועם גישה מיידית לסמארטפון או למחשב הקרוב לבדוק את התוכן, הרעיון והמוצר מאחורי אותה פרסומת ממותגת. בעוד בפרסום הדיגיטלי ניתן לעקוב אחרי כל שבב של מידע, בפרסום המסורתי הדברים מעט מורכבים יותר ונדרשים לנו כלים שיעזרו לנו לקבל את ההחלטות הטובות ביותר בכל הקשור להמשך פעילות של מסע הפרסום. כיום עושים זאת בשימוש בכלים השונים שהמוביל מבניהם הוא .Google Analytics
מדידת פרסום בטלוויזיה:
עד עתה ניטור המידע וניתוחו לא היה אפשרי כאשר מדובר בפרסום טלוויזיוני. למרות שכיום רוב הצופים שצפו בפרסומת על מוצר או שירות מסוים מחפשים את המידע עליו מיד לאחר מכן באינטרנט ולכן נדרשת נקודת ההשקה בין האינטרנט והעולם הדיגיטלי לבין הטלוויזיה.

חברת Aadometry פיתחה כלי שנקרא Adometry’s TV attribution .
כתוסף ל Google Analyticsובעזרתו ניתן לבדוק את הנתונים על הפרסומת בזמן אמת.
נוכל לגשת למידע אמיתי ומדויק לגבי טיב הפרסומת ולא לעסוק בהשערות חסרות בסיס. לבדוק באילו שעות הפרסומת שודרה ובהתאם לכך לנתח את כמות החיפושים הרלוונטיים למוצר או לפרסומת. נוכל למדוד כמה אנשים חיפשו מידע בעקבות אותה פרסומת, לדעת לאיזה קהל יעד היא מדברת ללב , וכמובן לאיזו קבוצות גיל באוכלוסיה. וכך לדעת באילו שעות הפרסומת תהיה הכי אפקטיבית לקהל היעד המבוקש, ולקבל תמורה לכסף הגדול שכרוך בפרסום טלוויזיוני.
פילוח הנתונים באנליטיקס:
בעזרת הכלי החדש של גוגל: Cohort Analysis נוכל לנתח את התנהגות הגולשים ולחלק את המשתמשים שנכנסו לאתרנו לקבוצות, ולמדוד אותם לפי אופן השימוש באתר , או מספר הרכישות שביצעו לאורך זמן. נוכל לתת מענה טוב יותר לאותם קהלים ולדעת מהם העדפות שלהם ואיזה עמוד בדיוק תרם או לא לביצוע רכישה של המוצר. אותם העדפות הם המידע המקשר שאנו צריכים כדי לדעת אם הפרסומת אכן משכה את מאפייני הקהל שרצינו.
כך זה נראה:

דוגמה לניתוח:
כאשר פרסומת לרכב ספורט לצעירים משודרת בטלוויזיה וננתח את הנתונים בשימוש בפלחים ובתוסף
למשל: פרסומת לרכב ספורט לצעירים משודרת בטלוויזיה , אבל פילוח קבוצות גיל ב Cohort Analysis מראה דווקא שקבוצת גיל של בני 60+ היא זו שבאופן עקבי חיפשה שוב ושוב מידע על הרכב המדובר – התנהגות של קבוצה זו מראה שאופי הפרסומת אינו תואם לציפיות המפרסמים ולאו דווקא מושך צופים צעירים להתעניינות ברכב.
זיהוי מגמות במכשירים:
בעזרת טכנולוגיית ה Cross Platform של גוגל נוכל לזהות אילו משתמשים נכנסו לאתר ממכשירים שונים אבל בו זמנית לשייך את אותם כניסות למשתמש אחד. לאחר מכן נוכל לבחון האם אתר העסק מותאם למכשירים שמהם הגולשים נכנסים וכך לדעת האם מבנה האתר מקל או מקשה על הלקוחות הפוטנציאליים בהזמנת מוצרים ולשפר את השירות לתאימות גבוהה יותר ובעזרת כלים דיגיטליים נכונים נוכל למדוד את רמת החשיפה של פרסומת בטלוויזיה לקהל היעד עד לפרטים הקטנים ביותר.
לא הבנתם? צפו בוידאו הסבר:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=w97wNQB3-tA]