אם היו אומרים לכם לפני 15 שנים שבעתיד הלא רחוק תהיה לכם אפשרות לרכוש כל מה שיעלה ברוחכם בלחיצת עכבר, ודאי הייתם מגחכים. כיום, אנחנו מוצאים את עצמנו קונים כמעט הכל בעודנו מתרווחים על הספה- החל ממכשירי אלקטרוניקה וכלה במוצרי מזון.
עם זאת, החנויות הפיזיותמצליחות לשמור על המשבצת שלהן בשל העובדה שקשה מאוד להחליף לחלוטין את חווית הקניה האמיתית, אשר מורכבת מהרבה אלמנטים.
אנחנו אוהבים לבחון היטב את המוצר, לראות אותו בתפעול, להתייעץ עם המוכר ולאסוף הרבה אינפורמציה לפני ביצוע הרכישה.
בכדי שחנות אונליין תצליח באותה מידה, עלינו לוודא כי היא מצליחה להתקרב ככל האפשר לחווית קניה אותנטית.
אז.. ממה מתחילים?!
ראשית, כנסו לראש של הלקוח. תדמיינו את עצמכם משוטטים בחנות ותחשבו איזה מענה הייתם מצפים לקבל בה. תעלו את השאלות הנפוצות שיכולות לצוץ לכם כשאתם משוחחים עם המוכר או הקופאי, לדוגמא:
- "יש לכם אותו דגם, אבל במידה שונה ובצבע אדום?"
- "כמה זה עולה? מקבלים אשראי?"
- "אם קורה משהו, אפשר להחזיר, נכון?"
- "אפשר שניה לראות את התיק הזה מקרוב?
- "מה אתה אומר, התנור הזה באמת טוב?"
כעת תחזרו לאתר שלכם ותשאלו את עצמכם האם הוא נותן מענה ולו חלקי לשאלות הנ"ל. יש סיכוי גבוה שתגלו כי את מקומו של המידע הבאמת חיוני לקניה, תופסים טקסטים יבשים חסרי תועלת ותמונות מוצר ברזולוציה מזעזעת.
זכרו כי עמוד מוצר הוא המקום המכריע את החלטת הקניה. אם הוא בנוי בצורה נכונה, הסבירות לרכישה ולהרחבת סל קניה גדלה משמעותית.
כעת תפתחו את המחברות ותרשמו מספר טיפים פשוטים שיסייעו לכם להגדיל את הרכישות באתר:
- תעלו תמונות של מוצר ממספר זוויות שונות.
- תדאגו לתמונות באיכות גבוהה ואף לאפשרות לעשות זום אין.
- תצרפו תמונות של המוצר בשימוש, במיוחד אם מדבר בפריט לבוש או תכשיט. תמונה של המוצר על בן אדם אמיתי תספק פרופורציה לגבי גודלו ותקל על הבחירה.
- ניתן להוסיף תמונות אווירה המציגים את התועלת שהמוצר מביא לאנשים. לדוגמא, תמונה של תינוק שמשחק עם הצעצוע הנמכר או תמונה של משפחה חייכנית בתוך אוהל.
- תיאור מוצר איכותי
- שימו לב שלכל מוצר יש כותרת ברורה שמתארת אותו. כותרת מוצר זכירה תעזור לגולשים לנווט באתר ולחזור למוצרים שכבר ראו, במידת הצורך.
- תספקו כמה שיותר מידע על המוצר. התיאור אינו צריך להשאיר מקום ליותר מדי שאלות.
- הימנעו מתיאורים כלליים ומתיימרים מדי, כגון "הספה הכי טובה בעולם, הנעל הכי יפה שיש" וכו'. תכתבו מידע אובייקטיבי שיעזור לגולש לחוש את המוצר בצורה מקסימלית. תספרו על תועלות המוצר שיכולות להיות רלוונטיות ללקוח.
תציינו כיצד תכונות מסויימות של מוצר (לדוגמא, חומר ממנו עשוי) עשויות להועיל לו(לדוגמא, לבודד חום).
- תשתדלו ליצור תיאור ייחודי לכל מוצר. הלקוחות רוצים לראות הבחנה בין המוצרים בכדי לגבש החלטה.
- אם ברשותם סרטון על המוצר, תמהרו לצרף אותו לתיאור! זהו אחד הפתרונות המוצלחים להמחשת המוצר.
- אל תתנו למחיר להפתיע.
מדובר בפיסת אינפורמציה בסיסית שכל גולש מצפה לקבל באתר. אם המחיר אינו מופיע, הגולשים מתחילים לחשוד, שכן אולי המוצר יקר מדי והמחיר עלול להרתיע.
- אם אין באפשרותכם לספק את המחיר המדויק בשל הקושי בתמחור, תספקו הערכת מחיר שתהווה אינדיקציה להוצאה הצפויה. לדוגמא, מחיר למ"ר, מחיר החל מX ש"ח ליחידה וכו'.
- תבדקו האם המתחרים שלכם מציגים מחירים באתר. במידה וכן, אין שום סיבה לכך שהגולש יהיה מעוניין לקבל מכם הצעת מחיר בשעה שאתר אחר חושף בפניו את כל המידע ישירות.
- ביקורת זו לא מילה גסה!
למרות הסקפטיות הרווחת, הסטטיסטיקות מעידות על כך שמרבית הגולשים מסתמכים מאוד על הביקורות לפני רכישה ותופסים אותן כאמינות בהרבה מתיאור המוצר.
- תעודדו ככל האפשר השארת ביקורת בעמוד המוצר. ניתן לספק מוטיבציה ע"י מתן הנחה למימוש בקניה הבאה או הטבה בהזמנה חוזרת.
- אל תתרגשו מביקורות שליליות. יתרה על כן, תעריכו אותן. ביקורת שלילית מעידה על אמינות האתר ויתר התגובות. עם זאת, אם המוצר צובר ביקורות שליליות רבות מדי, כדאי לטפל במוצר עצמו ולא במי שמשאיר תגובה אותנטית באתר.
- אל תתעלמו מביקורות. תגיבו להן ובכך תפגינו אכפתיות ומחויבות הן כלפי הלקוחות והן כלפי איכות המוצרים.
- מוצרים משלימים ומוצרים זהים.
למעשה, מדובר בטריק שיווקי ישן שמוכיח את עצמו בכל פעם מחדש.
- תדאגו להציג בעמוד המוצר סטריפ של מוצרים שמשלימים את המוצר הנצפה (לדוגמא, מגן לטלפון) ומוצרים שדומים למוצר הנצפה, למקרה והדגם הספציפי לא מצא חן בעיני הלקוח.
- המוצרים הדומים צריכים להיות בעלי מאפיינים דומים ובאותו טווח מחירים. אל תציגו מוצרים רנדומלים בתקווה לעניין את הלקוח.
- ניתן להוסיף סטריפ נוסף של מוצרים שנצפו לאחרונה. הסטריפ יקל על הגולש לחזור בחזרה למוצר שראה והתלבט לגביו.
- קיים במלאי!
בכדי לחזק את אמינות האתר ואת הבטחון שהרכישה תתבצע ללא הפתעות עתידיות, מומלץ לציין ליד כל מוצר האם הוא נמצא במלאי וכמה יחידות ממנו נשארו.
- יש לטפל במוצרים שאינם קיימים במלאי.
ניתן לדוגמא להסיר את הכפתור של ההוספה לסל, לכתוב אודות חוסר זמינות בפונט בולט או להציע להשאיר מייל ולהודיע כשהמלאי יתחדש.
- אם המלאי אינו צפוי להתחדש, תמחקו את דף המוצר לצמיתות או תעשו לו הפניית 301 למוצר דומה.
כתבה יפה!