התאמת תוכן אתר למכשירים סלולריים

חשבתם שלאחר התאמת האתר שלכם לעדכון גוגל למובייל אתם מסודרים? כנראה שלא הבנתם את עומק המהפך שמתחולל באינטרנט. בארצות הברית כבר קוראים לעדכון זה "מובייל-גדון" על שם הסרט "אמרגדון" שמסמל את סוף העולם ולא סתם הם קוראים לעדכון זה ככה כי בגלל ההתאמות הנוספות עליהם יצטרכו בעלי אתרים רבים בכל רחבי הרשת לבצע באתרים שלהם.

בטוויטר ובפייסבוק עדכון גוגל למובייל מסומן תחת MobileMadness# או אם תרצו שיגעון המובייל ואפילו גוגל עצמה החלה להתייחס לעניין תוך שימוש בסימולים אילו בניסיון לקחת חלק מהבלגן האדיר שנוצר בשבוע החולף מאז העדכון , רוצים לנסות לעמוד באתגר ולהיות מותאמים למובייל בכל הרמות האפשריות? עליכם להתחיל להסתכל על האינטרנט ממבט שונה ממה שהורגלתם כלומר מעכשיו משתמשי המובייל קודמים בחשיבותם לגולשים מהמחשב השולחני וכדי להתאים את התוצאות לקהל יעד החדש יש להתחיל לבצע התאמת תוכן אתר למכשירים סלולריים :

כאשר מתאימים את תוכן האתר למובייל יש לחשוב על מידות המסכים השונות וכמובן להציג את התכנים באופן שבו יראה בצורה הטובה ביותר בגלישה מהמובייל וזאת אומרת לוותר על פרסומות במיקומים קבועים , לשפר את התפריט והניווט באתר וכמובן להגדיל או להקטין כפתורים שונים שיכולים להיות גורם מעיק כאשר מסך האתר קטן – כל פרט ופרט בעיצוב האתר המותאם חייב להיות מדויק כאשר התוכן נמצא במרכז העניינים.

שאלות ותשובות בנוגע לעדכון גוגל למובייל
הכל על התאמות לעדכון גוגל למובייל
  • הציגו את הקישור לתוכן שלכם בצורה שמתכתבת כנדרש עם חוקי גוגל החדשים בהם הURL מוצג כמו פירורי לחם בעוד שם האתר מתכתב היטב עם מבנה האתר כולו , בנייה של סכמה מסודרת של תוכן ומבנה נתונים הגיוני יאפשר לגוגל להבין טוב יותר את האתר שלכם והתוכן יוצג אף הוא בצורה טובה יותר וישפר את האופן שבו משתמשים מנווטים בתוך האתר דבר שיוריד את אחוז הנטישה באתר וישפר את המיקום שלכם בתוצאות החיפוש.

 

  • השתמשו בכותרות תוכן ברורות ומדויקות , שטחי הנדל"ן היקרים ממילא בעמוד הראשון בתוצאות החיפוש הופכות ליקרות עוד יותר כאשר מסתכלים על המסך הקטן בו רוב גולשי המובייל משתמשים , התייחסו לכותרת התוכן בצורה שמתחשבת במסכים אילו כדי שהתוכן יראה טוב מכל מכשיר , כדי לעשות זאת עליכם לנסות למעט במילים בכותרות עם זאת במילים אילו עליכם להעביר יותר מידע אז בחירה מוקפדת של מילים חשובה מאוד כאשר השאלה שעליכם לשאול את עצמכם – האם אתם הייתם נכנסים לכותרת זו במידה והופיע במקום אחר ברשת?

 

  • תשמרו על פסקאות קצרות שהרי זה לא סוד שבמובייל אין לגולשים סבלנות לקרוא כתבה ארוכה ומתישה , נסו לפרק את התוכן לפסקאות קצרות כך שגולשי המובייל יוכלו לקרוא כתבה ארוכה בלי להתעייף ונסו לשקול את האפשרות לעשות שימוש עם מספרים או עם רשימה של תבליטים כאילו שיוכלו לעזור להם בארגון התוכן.
התאמת תוכן האתר למובייל - לאתר זה יש עוד עבודה רבה
התאמת תוכן האתר למובייל – לאתר זה יש עוד עבודה רבה
  • הבליטו את מטרתכם והימנעו מטקסט ארוך שמוביל לאט לאט למטרה שלשמה כתבתם את התוכן , גולשי המובייל רוצים לדעת מה הם מקבלים ומיד אחרת הם יצאו וימשיכו לחפש אתר אחר בה הם יכולים לצרוך מידע , נסו להדגיש מילים חשובות בתוכן ואם יש מידע מורחב יותר שימרו אותו לשלבים מתקדמים יותר של המאמר תחת כותרת "הרחבה" לאילו שממש רוצים בכך ושוב שימו דגש על המענה לשאלה – למה תוכן זה חשוב לקהל הגולשים שלכם? ועזרו להם עם פתרון משביע רצון.

 

  • תקראו לפעולה כבר בהתחלה כדי שגם גולשים שכלל לא מעוניינים לבצע פעולה כלשהי יעשו זאת בשלבים מוקדמים מאחר ואם תחביאו קריאה זו לאחר קריאה או במרכזה של כתבה הרי שגולשי המובייל כבר לא ישימו לב לכך והסבירות שהם אכן יעשו פעולה יורדת משמעותית , אם גולש מחפש מענה לשירות מסוים תנו לו מעט תוכן ומיד קריאה להשארת פרטים או פעולה , רוצים למכור מוצר עשו זאת באופן ברור ומידי ואל תעייפו את הגולש עם אינספור פרטים שיגרמו לו להסתחרר ולצאת.

 

  • בצעו התאמות לתוכן כך שיהיה נוח לגולשי המובייל על ידי כך שתעקבו אחר ההתנהגות של הגולשים ותראו היכן ניתן לשפר את הביצועים של האתר – ניתן לעשות זאת על ידי מעקב בגוגל אנליטיקס או במטריצה יאנדקס לצד כלים אחרים , האפשרויות הבולטות לאופטימיזציה לתוכן הם :
    1. בידקו האם התיאור לתכני האתר מותאם לגולשי המובייל ועונה על החיפוש במובייל.
    2. הוסיפו וערכו מילות מפתח רלוונטיות בתוכן – כלומר הבליטו וקשרו כמה שרק ניתן כי במובייל פחות עושים שימוש בתפריט.
    3. שדרגו את כותרות העמודים כדי שיתאימו לכללי הSEO של המובייל או מה שנקרא : mobile-friendly.
    4. התאימו את התמונות והתגיות שלכם כך שיתאימו גם לחיפושים מהמובייל – זה לא פחות חשוב מכל שאר הדברים.

אם חושבים על הדברים לעומק כדאי לבעלי אתרים להתחיל להתכונן כבר עכשיו לקראת העדכון שיבוא בעתיד על ידי כך שתוכן האתר יהיה מותאם למובייל , כדי לעזות זאת יש להטמיע שיטת עבודה שונה בה אתם מוודאים שתוכן נראה טוב גם מהמובייל בכל פעם שכתבה עולה כך שתוכלו לראות פחות או יותר האם המאמר החדש שיצרתם נראה טוב לעיני הגולש והאם המסר או השירות שניסתם למכור מובן לגולש ממבט ראשון? אם התשובה לאחת משאלות אילו היא שלילית כמובן שעליכם להשקיע עוד בתרגול כתיבה שמותאמת לדור החדש – חישבו על טוויטר  כדוגמה מצוינת לכתיבה שנותנת מענה מושלם לצרכים של גולשי המובייל ותנו מקסימום מידע ב140 תווים – כל השאר בחזקת בונוס בלבד.

קובץ הוראות להתאמת אתר למובייל – PDF רוצים עזרה עם התאמת אתר למובייל? שאלות על עדכון גוגל למובייל?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *