מג'נטו נעים להכיר: היכרות קצרה עם הפלטפורמה המשגשגת

Magento היא פלטפורמת מסחר אלקטרוני מבוססת קוד פתוח, הכתובה בשפת PHP ושייכת כיום לזירת המסחר האלקטרוני eBay. המהדורה הראשונה שלה פותחה ב-31/3/2008 ונכון לאפריל 2018, הגרסה העדכנית ביותר שלה היא 2.24.

נתח שוק ופופולריות

magento-marketshareע"פ האתר BuiltWithמג'נטו היא פלטפורמת המסחר האלקטרוני השלישית בגודלה בעולם אחרי Shopify ו-Woocommerce, כפי שניתן לראות בגרף. היא משמשת כפלטפורמת המסחר של מעל 250,000 אתרים, ומציעה מספר אפשרויות מערכת המתאימות לגדלי עסק שונים, כולל גרסת Community חינמית.

בעקבות היותה של Magento כה נפוצה, מערכות רבות מציעות פתרונות אינטגרציה פשוטים יחסית למערכת. מערכות כמו ניהול מלאי (ERP), ניהול לקוחות (CRM), ניהול משלוחים וסליקה מפתחות תוספים (Extensions) ייעודיים אשר לאחר הטמעתם באתר, תוכלו להעביר נתונים בין האתר שלכם אליהן בקלות יחסית.

היסטוריה על קצה המזלג

חברת Varien הוקמה בשנת 2001 ועסקה בפיתוח אתרי אינטרנט ובייעוץ, ובתוך כך בנתה מספר פלטפורמות מסחר אלקטרוני. מתוך שירותים אלו שסיפקה, עלה הצורך לפתח פלטפורמה אחידה ונוחה לשימוש ולתת מענה ללקוחות המבקשים להקים חנות מסחר אלקטרוני. החברה פיתחה את פלטפורמת Magento בשנת 2008 אשר בהמשך, כאמור, נהייתה פופולרית ונמכרה לחברת eBay. בשנת 2015 יצאה לשוק גרסת Magento 2 המשופרת.

אפשרויות מערכת

המערכת מכילה מודולים רבים לניהול מסחר אלקטרוני מתקדם, ובזכות היותה כתובה במודל Open Source יכולים מפתחי האתר להתאים את המערכת לצרכי החנות אותה הם מקימים. בנוסף למודולים אלו המגיעים כברירת מחדל במערכת, מחזיקה מג'נטו קהילת מפתחים ושותפים פעילה ואקטיבית. קהילת מפתחים זו מציעה תוספים רבים אשר מתחברים למערכת ומרחיבים את יכולותיה, הן מצד ניהול החנות והן מצד הגולש. התוספים נוגעים לתחומים רבים ומסודרים ב-Marketplace הרשמי של מג'נטו לפי נושאים, כאשר חלקם חינמיים וחלקם בתשלום.

בין המודולים המגיעים כברירת מחדל במערכת ניתן למצוא ניהול קטלוג מוצרים מתקדם, דו"חות סטטיסטיים, ניהול לקוחות ומשתמשים, מערכת משלוחים, טמפלטים שונים לניוזלטרים, הקמת בלוקים סטטיים כרצונכם ועוד. בצד לקוח תגלו חנות מסחר אלקטרוני מתקדמת בעלת כלל האפשרויות המוכרות ויותר: Wishlist, השוואת מוצרים, חוות דעת, מוצרים משלימים ונוספים, חבילות מוצרים, מערכת מבצעים, קופונים ועוד.

תפעול והתאמה אישית

ההתקנה הראשונית של המערכת פשוטה, ותצטרכו בשבילה רק מחשב שמריץ PHP (ניתן גם במערכת הפעלה Windows) ו-MySQL. אחרי ההתקנה כבר תקבלו אתר עובד, אך אם אתם לא מכירים את המערכת היטב או שהידע שלכם ב-PHP בסיסי, מומלץ לא לגעת בקוד המערכת. ניתן לעשות בפלטפורמה דברים רבים גם ללא התערבות בקוד ע"י התקנת תוספים, טמפלטים של עיצוב ושינויים במגוון ההגדרות שהיא מציעה. כך תוכלו להקים חנות עובדת גם ללא ידע או נגיעה בקוד.

חשוב לדעת: מג'נטו היא מערכת כבדה שדורשת משאבי מחשוב רבים, בעיקר כאשר החנות בעלת תנועה גדולה ומספר הפריטים בה בינוני ומעלה. כדי לעבוד עליה ולהתאים אותה לצרכים אישיים, צריך להכירה לעומק וללמוד חומר רב. אם אכן החלטתם לעשות את זה, תגלו ששינויים רבים שניתן לבצע בקוד של Magento מתבצעים בקבצי קונפיגורציה מבוססי XML (ולא לגמרי PHP). במידה ותרצו לפתח מודול חדש שלא קיים במערכת כלל, תצטרכו לעבוד עם קוד מורכב המבוסס על Zend Framework שדורש היכרות מעמיקה. ישנם מדריכים רבים ברחבי האינטרנט, ומומלץ בהחלט להכיר את המבנה המלא של המערכת לפני שמתחילים לפתח בה.

למי היא מתאימה?

מג'נטו לא מתאימה לכל מותג, ואפילו מומלץ שלא להשתמש בה אם אין לכם צורך ממשי ביכולות שלה. כמו שהיא מפלצתית ובעלת יכולות מופלאות, ככה היא גם דורשת תפעול מושקע וידע רחב. אז מתי כן כדאי? כל אחד מהפרמטרים הבאים מספיק כדי להחליט.

  • שפות/ מטבעות: אם אתם משווקים למספר קהלי יעד ומנגישים שפות שונות או לחלופין מציעים לרכוש באתר בכמה סוגי מטבע, זאת המערכת בשבילכם. מג'נטו מאפשרת לנהל תחת מערכת אחת אתרים במספר שפות ו/או מטבעות בניהול פשוט ומעבר קל בין האפשרויות.
  • שווקים: אם יש לכם מספר שווקים במדינות שונות ואתם רוצים שכולם ינהלו את המלאי ואת החנות שלהם תחת אותה מערכת (מה שמאפשר מעקב נוח), הפתרון שלכם הוא מג'נטו.
  • תנועה לאתר/ מחזורי מכירה: אם יש לכם תנועה רבה באתר או לחלופין מחזורי המכירה שלכם גבוהים- נדרשת לכם מערכת חזקה, יציבה ומאובטחת. מג'נטו מתאימה לחנויות בעלות טראפיק גבוה ו/או מספר הזמנות רבות במסגרת זמן קצר.
  • מספר מוצרים: במידה ויש לכם כמה אלפי מוצרים, אל תתלבטו. מערכת Magento מתאימה לניהול של מספר מוצרים רב, במיוחד כאשר המוצרים שלכם מורכבים הם "מוצרים מורכבים" הבנויים משילוב מאפייני מוצר שונים (למשל: דגם אחיד שקיים במספר צבעים/ מידות ולכן יוצר מספר מק"טים בעלי מלאי משתנה).
  • התממשקות למערכות חיצוניות: אם אתם צריכים לממשק את החנות בצורה מלאה למערכת חיצונית כמו ERP או CRM, מערכת מג'נטו בנויה לכך בצורה מיטבית. מעבר לתוספים המוכנים הקיימים למערכות רבות כאלו, המערכת נבנתה בבסיסה בהתאמה לחיבור למערכות נוספות, להעברת וקבלת נתונים.
  • B2B משולב B2C: במידה ואתם משווקים הן ללקוחות קצה פרטיים והן לחברות שמזמינות מכם כמויות גדולות יותר או מוצרים שונים- לכו על מג'נטו. היא תאפשר לכם לנהל חנות נפרדת (ואף מחירים שונים) לכל אחד מסוגי הלקוחות, תחת אותה המערכת, בפשטות.

מותגים הבנויים על מג'נטו

מותגים בינלאומיים רבים בנו אתרים מבוססי מג'נטו. ביניהם, תוכלו למצוא את חברת הנעליים Nike, מותג הרכבים Ford, חברת הקפה המובילה Nespresso ומותגי האופנה Paul Smith ו-Bulgari.

אם מצאתם את עצמכם מתאימים למערכת לפי הפרמטרים שציינו למעלה או אחרים, אנחנו ממליצים להיעזר באיש מקצוע שמכיר אותה היטב ומשם- השמים הם הגבול! זוהי מערכת מאובטחת, חזקה ויעילה שתאפשר לכם לנהל חנות אינטרנטית מדהימה. שיהיה בהצלחה 🙂

*למטיבי לכת: Demo למערכת מג'נטו 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *