הוראות יבוא מוצרים למג'נטו 1 – CSV

כאשר נדרש ממנהל אתר לבצע טעינה לכמות גדולה של מוצרים הבחירה הטבעית תהיה לנסות להעלות קובץ CSV שיחסוך לו עבודה רבה על ידי כך שניתן להעלות את כל המוצרים באופן מרוכז , ייבוא מוצרים למג'נטו על ידי טעינה של קובץ CSV יכול להפוך את התהליך כולו לפשוט ונוח בהרבה. אך באותה המידה תהפוך למעיקה וארוכה אם לא מודעים למבנה אתר מג'נטו ולא מכירים את אופן התצוגה של המוצרים בחנות בפועל. ולכן יש צורך לדעת אילו שדות נדרשים לכל מוצר בכדי שהעלאה תתבצע באופן מהיר וללא תקלות.

כדי לבצע ייבוא מוצרים למג'נטו מומלץ לייצא תבנית מתוך האתר וזאת כדי ללמוד מהם השדות הניתנות למילוי אם כי לא את כולם יש חובה למלאות בכדי שהמוצרים יקלטו , ישנם שדות חובה שבלעדיהם המוצרים שתוסיפו לקובץ לא יקלטו במערכת האתר שדות כדוגמת "שם הפריט" או מספר סידורי חיוניים למערכת בתפקוד הבסיסי שלה ומצד שני אם הגדרתם ערכים ייחודיים לאתר שלכם גם אותם יש למלאות במידה והם משפיעות על עיצוב האתר או אופן העימוד של הפריטים בעמוד. במידה ותבחרו להעלות רק את השדות המינימליים שנדרשים למוצר עליכם לדעת שתצטרכו להוסיף פרטים רבים לפני שתוכלו להציג את המוצרים.

שדות החובה למילוי בטעינת קובץ CSV למג'נטו:

— sku
— _attribute_set
— _type
— price
— name
— status
— visibility
— description
— tax_class_id
— short_description
— weight

שדות אילו מוגדרים כחובה למילוי ב attribute code כפי שהם יופיעו בתבנית הגיליון האלקטרוני למג'נטו ויש להשלים את כל השדות החסרים למעט במקרים בהם מפתחי האתר עשו שינויים ויידעו אתכם בביטול שדות כלשהם.

אז מה המשמעות של כל השדות הללו , ולמה הם חשובים לנו?

עמודת SKU : עמודה זו מיידעת את המערכת בקוד המוצר כפי שאתם קבעתם והיא יכולה להיות בתצורה של מספרים או אותיות.

עמודת _attribute_set : כאשר יש לנו חנות המוכרת מגוון מוצרים רחב לכל מוצר יש ערכים מיוחדים שמוגדרים על בסיס הקטגוריה לה הוא שייך. כך לדוגמה כאשר בוחרים בפריט לבוש כדוגמת מכנסיים או נעליים יש משמעות שונה למידות ולכל שדה יש ערכים בעלי נתונים מספריים שונים , כאשר מסמנים מוצר כמשויך לקטגוריה מסוימת המערכת אוטומטית יודעת לשייך הגדרות שונות למוצר כלומר מבחר מידות (שונות) לנעל או למכנס.

ישנם ערכים קבועים כצבעים או מידות אשר גלובליים ברחבי הרשת אבל אם מפתחי האתר יצרו עבורכם שדות ייחודיים שלא קיימים במקומות אחרים יש לתת את הדעת גם עליהם וזאת בכדי שכלל הנתונים הרלוונטיים יקלטו במערכת כנדרש.

עמודת _type : נתוני עמודה זו נקלטים במערכת ומייצגים את טיב המוצר , מאחר ובמג'נטו ישנם מוצרים מאוגדים ומוצרים פשוטים ובנוסף הגדרה זו מציינת את ההקשר של מוצר זה עם מוצרים אחרים או בשיוך לקטגוריה מסוימת.

עמודת price : עמודה המגדירה את מחיר המוצר כפי שיוצג לגולשים באתר.

עמודת name : כותרת המוצר שתוצג בפני גולשי האתר ובמנוע החיפוש.

עמודת status : יש צורך בהגדרת סטטוס המוצר , הבחירה האפשרית בין מאושר לפרסום ובין מנוע מפרסום מסומנת במילים enabled לאישור הצגה ו disabled לשמירה כמוצר בעריכה , לא ניתן להשאיר עמודה זו ריקה.

עמודת visibility : מציין את המיקומים בהם המוצר יופיע , ישנם מוצרים המשויכים לקטגוריה או קבוצת מוצרים שאינם אמורים להיות מוצגים כמוצר בודד ובמקרים אילו אין ברצוננו שהמוצר יופיע בתוצאות החיפוש באתר או בניווט בקטלוג המוצרים.

עמודת description : תיאור המוצר יופיע לרוב בעמוד המוצר וכמובן גם במנוע החיפוש כך שיש לו משמעות רבה ולכן יש חובה להוסיף תיאור מסוים לכל מוצר , לעתים נדירות במוצרים מאוד מוגדרים מתכנתים בוחרים לא לעשות שימוש בתיאור ובמקרים אילו אין חובה להוסיף תיאור בגיליון האלקטרוני.

עמודת tax_class_id : ערכים אילו מגדירים את המיסוי שחל על כל מוצר וניתן להגדרה בפאנל הניהול של מג'נטו תחת "מחיר" בעמוד מוצר ויש לוודא שהנתון המספרי שהזנתם שווה לערך שמוגדר בפאנל הניהול.

עמודת short_description : תיאור מקוצר שדומה לתיאור הרגיל אך עושים בו לרוב שימוש בתבניות עיצוב באופן בו מציגים את המוצרים ובמקרים רבים ייתכן והמתכנת הגדיר את הצורך בתיאור מקוצר כחובה.

עמודת weight : מגדיר המשקל של המוצר , במקרים בהם אין צורך בנתוני משקל לדוגמה כאשר המוצר אותו אתם מוכרים כלל אינו נשלח בדואר עליכם להזין מספר אקראי בכדי לוודא את הקליטה המלאה של המוצרים.

כאשר מבצעים ייבוא מוצרים למג'נטו לפעמים נתקלים בבעיה כאשר לא בטוחים בערך המספרי אותו הגדרתם באתר , כדי שהמוצרים יעלו כנדרש חשוב שכלל הערכים יהיו זהים למוגדר במערכת ולכן ניתן לעשות שימוש בגוגל כרום או בתוסף firebug לאיתור הנתון המספרי שחסר לכם :

  • מצאו את העמוד הרלוונטי בפאנל הניהול של מג'נטו בעמוד המוצר.
  • זהו את השדה בו הנתון שתרצו לגלות ובמקש ימני בחרו ב"בדוק מרכיב" מבין האפשרויות המוצגות וכל האפשרויות הניתנות להזנה יוצגו עבורכם ויחסכו סימני שאלה רבים.

זה יראה כך :

זיהוי מרכיב חסר בפאנל הניהול במג'נטו
זיהוי מרכיב חסר בפאנל הניהול במג'נטו

 

התרגול הטוב ביותר להעלאת מוצרים באמצעות CSV :

שלב ראשון : יצאו את כל סוגי המוצרים מהמערכת ועשו בה שימוש כתבנית עליה תוכלו ללמוד.

מאחר ורוב הסיכויים שכרגע אין לכם מוצרים בחנות , כנסו לפאנל הניהול לעמודי המוצרים ותיצרו עבורכם מוצר דמה אחד בכל קטגוריה ובדקו שהם אכן עובדים ומוצגים כנדרש עבור הגולשים באתר , כדי לנצל את הקובץ שייצאתם חשוב שתוכלו לעשות בו שימוש כתבנית קבועה למוצרים באתר שלכם ולכן הגדירו את type– ואת  _attribute_set כפי שהוגדר בידי מפתחי האתר כלומר אם האתר שלכם עוסק במוצרים פשוטים שימו דגש שהתבנית מתאימה לכך ובמידה ומדובר במוצרים מאוגדים חשוב עוד יותר לתת על כך את הדעת.

חשוב מאוד לזהות ולהבדיל בין מוצרים פשוטים לאילו המוצרים המאוגדים (מוצר מאוגד הינו מוצר בו יש מבחר אפשרויות כדוגמת חולצה בצבעים שונים) יצירת כמה מוצרים משני סוגים אילו ייתן לכם מעט יותר ידע להבדיל בין הצרכים והשדות שיש למלאות משום כך בקובץ הייבוא איתו תעסקו בשלב מתקדם יותר.

מוצר רגיל : יכול להיות חלק ממוצר מאוגד וניתן לכלול מספר מוצרים רגילים תחת מוצר מאוגד אחד , כאשר אנחנו מוכרים חולצה המגיע במידה S במידה M ובמידה L אנחנו ניצור עבור כל מידה מוצר אחד בו נזין את כל השדות הדרושים לו כגון מחיר , משקל ועוד וכאשר משתמש בוחר במוצר כזה יש בידו רק אפשרות אחת.

מוצר מאוגד : רוב העסקים במג'נטו עושים שימוש במוצרים מאוגדים שמאפשרים להם להציג מוצרים רגילים בצורה נוחה יותר כאשר משתמש בוחר איזה מידה מתאימה עבורו מתוך מספר אפשרויות , האפשרויות הבולטות בהם עושים שימוש במוצר זה הן בתחומי הביגוד והאופנה בהם יש משמעות רבה למידה ולצבע ועוד מגוון אפשרויות בעוד בחנויות מג'נטו לטכנולוגיה יעשו שימוש במוצרים רגילים וכאשר מחליטים על ייבוא מוצרים מאוגדים יש שדות נוספים שלא היינו מעלים במוצר רגיל , שדות אותם נבחר למלאות במוצרים מאוגדים יהיו : מוצרים דומים , מוצרים נלווים , תיאורי מוצרים – שונים ועוד..

כפי שניתן לראות יש חשיבות רבה בשליטה בכלי הניהול של מג'נטו וזאת כדי שתהליך העלאה של קובץ CSV מתוך הבנה לצרכים שלכם כבר משלב ראשוני , כאשר מבינים מה הם צרכי המערכת ולמה שדות אילו חשובים כל כך רוב הבעיות נפתרות מאליהם , לאחר שמצאתם את המוצרים שמייצגים בעינכם את המוצרים שעתידים לעלות לחנות שלכם ניתן לייצא את הקובץ מתוך המערכת ולעבוד על פיו באופן קבוע.

ייצא CSV ממג'נטו :

מערכת > ייבוא / ייצוא > ייצוא   |   System > Import / Export > Export

הוראות לייצוא קובץ CSV מתוך מג'נטו
כניסה למערכת – הוראות לייצוא קובץ CSV מתוך מג'נטו
בחירת מוצרים לייצוא מתוך מערכת מג'נטו
בחירת מוצרים – הוראות לייצוא קובץ CSV מתוך מערכת מג'נטו

בעוד ההמלצה שלנו לבצע ייצוא מלא של כלל המוצרים לקובץ CSV ובו לנטרל מוצרים שלא רלוונטיים עבור קובץ התבנית שלכם ייתכן ותרצו לייצא קובץ נקי יותר שיכיל אך ורק את הפריטים אותם אתם חייבים בכדי שהמערכת תקלוט מוצרים בהצלחה ולכן תוכלו לסמן אילו הגדרות ברצונכם לייצא :

בחירת הגדרות מוצרים לייצוא ממג'נטו
בחירת הגדרות מוצרים לייצוא ממג'נטו

לאחר שביצעתם המשך הקובץ ירד אוטומטית למחשב ותוכלו לערוך אותו בשימוש בmicrosoft excel או google sheets – העריכה תשמר ברמה זהה בשניהם.

 

שלב שני : צרו לכם תבנית עליה תעבדו.

אם ביצעתם ייצוא מלא של כלל האפשרויות לכל קובץ תגלו שיש כמות לא קטנה של אפשרויות שניתנות למילוי , לא כולם מעוניינים בכולם ובחלק מהפעמים כלל אי אפשר לעשות שימוש בערכים שונים ולכן בצעו "הסתר" בתכנה בה פתחתם את הקובץ והציגו רק את העמודות בהם נוח לכם לעבוד ובעמודות המשרתות את הצרכים של האתר שינוי זריז זה יעשה לכם חיים קלים ויסדר לכם את העבודה הנדרשת בצורה טובה בעין.

במידה ואתם בוחרים מראש למלאות רק שדות חובה ואפשרויות מעטות יהיה חכם עבורכם למחוק את כל העמודות שאינם מסייעות לכם , כאשר אתם שולחים לאדם חיצוני שיכין עבורכם את המסך לקראת העלאה או כאשר אתם מייצגים לקוח שאינו בקי בטכנולוגיה ככל שתפשטו יותר את המסמך כך הסיכוי שהפרטים ימולאו בצורה טובה יותר עולים וזה משמעותי מאוד במיוחד כאשר אתם ממלאים כמות נתונים גדולה למוצרים רבים.

שלב שלישי : הוסיפו מוצר אחד מכל קטגוריה באתר לגיליון האלקטרוני שלכם להעלאה ניסיונית.

אין דבר יותר מעצבן מבילוי של שעות מול טופס EXCEL מעצבן ומילוי של מאות ואולי אלפי שדות אשר כולן נראות אותו דבר ולאחר עבודה כה קשה לגלות שהקובץ לא נקלט כנדרש במערכת! ולא רק שזה נגרם על ידי טעות קטנה אלא שכעת עליכם לעבור על כל הגיליון שערכתם ולחפש מהיכן נובעת השגיאה ולאחר זיהוי מוצלח תצטרכו לתקן את כלל המוצרים ולכן אולי כדאי לכם לנסות ולהתנסות עם העלאה של מספר מוצרים בודדים ולבדוק שהבנתם הכל כשורה.

בשלב זה יהיה לכם קובץ עם מספר מוצרים שיצרתם בשלב קודם ועמודות רבות כאשר את חלקם בחרתם להסתיר או למחוק וכדי להימנע מטעויות חשוב לעשות את הפעולות בזהירות ולהיות ערניים לפעולות שאתם מבצעים:

  1. מלאו פרטים בדיוק כפי שהדוגמה שהורדתם הציגה.
  2. כאשר אתם מעתיקים ומדביקים תהיו זהירים לא לכלול רווח – זו טעות שקלה שמתרחשת כל הזמן.
  3. כאשר אתם עושים שימוש בחיפוש והחלפה שאמנם עוזרת מאוד בעריכה –  יש לתת תשומת לב לעמודות נסתרות שיכולות להיות בעייתיות.

לאחר שהשלמתם את מילוי הקובץ ולאחר בדיקה זהירה שכלל השדות מלאים כנדרש ולא מכילים פרמטרים מיותרים אתם יכולים לגשת למלאכת העלאת קובץ הייבוא על ידי כך שתכנסו לפאנל הניהול במג'נטו ותבצעו את הפעולה הבאה תוך סימון "מוצרים" בדיוק כמו בייצוא:

* יש לוודא העלאת קובץ בפורמט CSV בלבד.

מערכת > ייבוא / ייצוא > ייבוא   |   System > Import / Export > Import

אם איתרה מזלכם העלאה תושלם בהצלחה אך מניסיון העבר אנחנו יודעים שבתחילה לרבים יש מורכבות בהעלאה והם נתקלים בבעיות שונות שיראו כך:

שגיאה נפוצה בייבוא מוצרים מCSV למג'נטו
שגיאה נפוצה בייבוא מוצרים מCSV למג'נטו

בשגיאה זו לדוגמה מג'נטו מיידעת אותנו שארעה שגיאה ומקום ההתרחשות שלה : meta_description כלומר , הערך שהזנו בעמודה זו אינה תקינה ועלינו לבדוק מה הגורם לשגיאה ולסדר אותה , כדי לחסוך לעם עבודה מג'נטו נדיבים והם ממספרים לנו את השורות שעלינו לתקן ובכך חוסכים לנו את הצורך להתחיל ולחפש בכל הטופס.

לפעמים כאשר יש שגיאה ומג'נטו אינה מיידעת אותנו היכן היא ניתן לעשות בדיקה של קוד המקור בעמוד השגיאה ולרוב נוכל למצוא את מקורות הבעיה שלא הוצגה לנו. כאשר יש שגיאות לא תמיד נזהה את הערך בו ארעה השגיאה ולכן ניתן להיכנס לפאנל הניהול ולחפש את התכונה המדויקת שהוצגה בשגיאה בכדי להבין מה משמעותו ואיפה נדרש התיקון.

איך מזהים ערכים במג'נטו? :

מאחר שאנו יוצאים מתוך הנחה שאתם לא בניתם את מערכת מג'נטו בעצמכם קרוב לוודאי שערכים שונים שהוגדרו עבור האתר שלכם אינם מוכרים לכם ובמידה מסוימת במקרים רבים לא ניתן להבין דבר מתוך שדה ערך מסוים ולכן יש צורך באיתור התכונה הנכונה אותו מחזיק ערך זה על ידי כך שנכנס ל:

קטלוג > תכונות > ניהול תכונות   |   Catalog > Attributes > Manage Attributes

כניסה לניהול התכונות למוצרים במג'נטו
כניסה לניהול התכונות למוצרים במג'נטו

וביצוע חיפוש של הערך אותה קיבלתם בשגיאה בכדי לאתר את התכונה הרלוונטית על ידי הדבקת הנתון בעמודה השמאלית בקוד התכונה:

כניסה וחיפוש של תכונה בפאנל הניהול של מג'נטו
כניסה וחיפוש של תכונה בפאנל הניהול של מג'נטו

לחיצה על תווית התכונה (Attribute Label) אמורה לספק לנו מספיק מידע בכדי לזהות מה המשעות של הערך שהתקבל בשגיאה , אם בכל זאת לא הצלחתם להבין מה מקור השגיאה תוכלו להיכנס לקטלוג > לעמוד המוצרים > בחירת מוצר > וחיפוש ידני של התכונה הרלוונטית עבורכם והערך שאמור להיות בו כפי שמופיע באתר במוצרים הראשונים.

גם לאחר שמערכת מג'נטו קלטה את המוצרים כנדרש זה לא בהכרח אומר שהמוצרים מוצגים כהלכה ולכן עליכם לעבור על האתר ולבדוק מדגם מוצרים שדרכם נוכל לראות האם הכל עלה כשורה.

 

שלב רביעי : מלאו והעלו את קובץ הCSV המלא לאתר כאשר אתם רגועים שכל המוצרים יעלו כשורה.

לאחר שביצעתם את כלל השלבים המקדימים ובחנתם את הקובץ שיצאתם והעלאה שלכם לאתר הצליחה אתם יכולים לגשת למלאכה ולבנות את הקובץ המלא וזאת במטרה לייבא כמות גדולה של מוצרים כאשר אתם רגועים שהם יקלטו ויוצגו במערכת כנדרש.


שגיאות שמתרחשות לעתים קרובות :

הזנה שגויה לערך התכונה , כאשר יש נתון שאינו זהה לערך אותו קיבלתם במהלך הייצוא תתרחש שגיאה שתגרום למג'נטו למנוע את העלאת הקובץ למערכת , שגיאה זו יכולה להתרחש במקרים בלתי צפויים ובעיקר כאשר עושים שימוש בתוסף המחייב התקנה על המערכת באתר.

הזנה שגויה לכותרת עמודה , לשם העמודה יש משמעות קריטית ליכולת של מערכת מג'נטו בקליטת הנתונים , גם הטעות הקטנה ביותר בשמו של העמודה או עם נוסף רווח / נקודה שלא היו קיימים בקובץ המקורי שייצאתם מהמערכת תגרום כך שהקובץ CSV לא יקלט ותתקלו בשגיאה.

קידוד שגוי לקובץ CSV , מאחר ואנחנו מדברים בעברית ועושים שימוש בכלי עבודה של בשפה העברית יש פעמים בהם אנחנו שומרים קובץ אך הוא נשמר בקידוד שונה מזו שפתחנו , יש צורך לוודא שהקובץ נשמר בקידוד אוניברסלי UTF-8 , כזה שיוכל להיטען על ידי מג'נטו.

שימוש בתווים לא חוקיים , חלק מהשדות יהיו עם נתוני HTML וכאשר נוגעים בקוד יש משמעות לכל תו בערך שהזנתם , במידה והורדתם את הCSV ויש בו שדות המכילות קוד עשו שימוש בהעתקה והדבקה זהירים מאוד כדי למנוע טעויות שיהיו מסוכות לאיתור בשלב מתקדם יותר.

שגיאות בייבוא של תמונות ,יש צורך בטעינה של כלל התמונות לתיקייה /media/import בעלת הרשאות מתאימות כאשר כל התמונות מכילות שמות זהים לאילו שנמצאים על גבי השרת אחרת המערכת לא תוכל לקלוט את התמונות ותיווצר שגיאה בייבוא של התמונות.

נכתב בשיתוף עם : Benjamin Grant מחברת 

אנחנו מקווים שמדריך מג'נטו זה עזר לכם.

רוצה לקבל שירות ממומחי מג'נטו ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *