איך לדעת מה מעניין את הלקוח חלק ב': כלים לניטור טרנדים

בשבוע שעבר הסברנו איך גם בכלים הפשוטים והפופולאריים ביותר, גוגל ופייסבוק, אפשר לדלות המון מידע על התנהגות הגולשים: מה מעניין אותם, על מה הם מדברים, מה הם רוצים לדעת/לרכוש ועוד. עסק טוב להבין את הלקוחות שלו, ובעזרת שימוש בכלים אלו באינטרנט הוא יכול לקבל מידע מדויק יותר ממה שהוא היה יכול לקבל בעזרת שאלונים או אפילו ניתוח התנהגות הקונים בחנות.

יש לא מעט יתרונות לשיטה זו, אך גם לא מעט חסרונות – ההתמקדות בפייסבוק ובגוגל, למשל, פוסלת חקירה לעומק של אתרים ורשתות חברתיות נוספות, בהם כדאי דווקא להתמקד כדי ללמוד ולקדם את העסק. כשמסתכלים בפייסבוק מקבלים את המידע ברמת המיקרו, ללא ניתוח מעמיק או אומדן של השיח הכללי הנוצר ברשת החברתית. מהצד השני הנתונים בgoogle trends ובמתכנן מילות המפתח של גוגל הם כלליים ולעיתים כלליים מדי, הם אינם מספקים תשובה מדויקת לשאלה – מה הגולש רוצה.

כשמנתחים שיח גולשים ברשת לטובת העסק, כדאי להשתמש בכלים נוספים חיצוניים ש'משלימים' את התמונה, ונותנים לבעל העסק זוויות ורעיונות נוספים הנוגעים לתחומו. לא פעם כלים אלו מביאים פונקציות נוספות שלא ניתן היה לקבל בדרכים הסטנדרטיות, ומציעים לא רק על מה לדבר – אלא גם כמה, איך ולמי לפנות. ישנם הרבה כלים נוספים לניתוח תוכן, חלקם חינמיים וחלקם דורשים תשלום. לכל כלי יתרון וחיסרון משלו, אך בסופו של דבר כולם מספקים חתיכה אחת או כמה בפאזל מאוד גדול. אלו הם הכלים הבולטים ביותר כיום לניתוח השיח של הגולשים.

Buzzsumo: להבין מה ה'באז'

Buzzsumo הוא האתר הפופולארי הידוע ביותר בכל הקשור לניטור הטרנדים הלוהטים ברשת – והוא יודע לעבוד עם חיפושים בעברית! האתר מאפשר, על ידי הקשת מילת חיפוש, להציג את התכנים המשותפים ביותר ברשתות החברתיות הגדולות: פייסבוק, טוויטר linkdin ,pinterest וגוגל+. האתר סורק את הכותרות של מגוון תכנים – מאמרים, אינפוגרפיקות, ראיונות וסרטוני וידאו ומציג ברשימה את הבולטים והמשותפים שבהם. אמנם רבים מהפונקציות שלו דורשות חשבון בתשלום, ומצמצם את כמות התוצאות המוצגת ל-10 הראשונים בלבד, אך עדיין ניתן להפיק ממנו תועלת לא קטנה.

Buzzsumo מאפשר לסנן את התכנים על פי זמן – החל מהדברים ששיגעו את הרשת בשנה זו ועד לשיח שצובר תאוצה ב-24 השעות האחרונות. בנוסף אפשר לסנן כדי להראות תוצאות רק מאתר מסוים, או לחילופין לא לכלול אתר שאיננו מעוניינים שיופיע ברשימה. האתר מאפשר גם לחפש אחר התכנים המשותפים של כתובת מסוימת. כך למשל, ניתן לדעת מה התוכן הפופולארי ביותר של אתר או משתמש מסוים. אפשר גם ללחוץ על View Shares ליד התוכן (במידה והוא שותף בטוויטר) אפשר יהיה לדעת מי שיתף אותו ומתי. האתר מכיל גם דף Trending, ומרכז בתוכו את כל הנושאים והכתבות הכי חמות – יש שם לא מעט כתבות 'זבל', אבל בעל עסק חכם יידע למצוא בתוכו תובנות חכמות לכיצד לנהל את העסק שלו.

נמשיך בדוגמא מהמאמר הקודם, וניקח את בעל הרשת למחשבים וציוד היקפי. אם בעל חנות המחשבים יזין את המילה "מחשב" או את המילה "computer", לשורת החיפוש, אלו התוצאות שהוא יראה –

buzzsumo מחשב
Buzzsumo 'מחשב' – התוכן הנקרא ביותר על ידי הקהל הישראלי.

 

buzzsumo computer
'Buzzsumo 'computer – התכנים הנקראים ביותר בחו"ל.

מה ניתן להסיק ממה שמופיע כאן? התכנים המובילים מעידים על מה פופולארי בעולם, ובשימוש חכם ניתן אולי אף לחזות את העניין של הגולש הישראלי, שמושפע כל הזמן ממה שקורה בעולם.

EpicBeat: גוגל אנליטיקס לתוכן

אם מוותרים על הצורך בעברית ומנטרים תוכן באנגלית בלבד, EpicBeat נותן פייט ראוי לbuzzsumo ובמקרים אף עובר אותו: יחד עם דף בית שמציג את הטרנדים החמים ביותר כרגע, האתר אינו מגביל בכמות התוצאות המוצגת, ובנוסף הוא נותן Insights – תובנות על התנהגות הגולשים באינטרנט. ניתוח אורך טקסט, המשתמשים הבולטים, היום בשבוע בו מירב התוכן בנושא מתפרסם ועוד…  האתר אוסף אליו מידע רב מוצג בצורה אנליטית ונתמך באמצעות גרפים וטבלאות, המעניק חווית משתמש קלה במיוחד לאלו הרגילים להשתמש בכלים לניתוח אנליטי. EpicBeat מנתח יחד עם הרשתות החברתיות המוכרות את youtube, tumbler, reddit ו-vine, ומשקלל גם אתרים עם כמות תוכן גדולה הקשורה בנושא. את כל זה הוא עושה בניתוח זמן הרבה יותר מצומצם מbuzzsumo: מהחודש האחרון ועד לשעה זו ממש.

כשבעל הרשת למחשבים וציוד היקפי יחפש באתר תוכן הקשור ל-computer, הוא יגלה כי הכתבה המשותפת ביותר היא על מחשב קטן מבית אינטל, עם יותר ממיליון שיתופים באינטרנט; שדווקא הרשת החברתית tumbler חזקה יותר בשיח על מחשבים, והטקסט הנפוץ בכתבות על מחשבים וציוד היקפי הוא 'כתבת רשימה' (Listicle) של עד 500 מילים.

epicbeat computer
epicbeat – גוגל אנליטיקס לתוכן.
epicbeat computer 2
epicbeat מספק תובנות על התוכן המעניין ביותר.

 Topsy: תתחילו לצייץ

הטוויטר לא תפס תאוצה בארץ הקודש כמו האח הגדול שלו פייסבוק, ובכל זאת קיימת קהילה לא קטנה של כאלה שמעדיפים 'לצייץ' מאשר 'לפרסם סטטוס'. זאת הטוויטר אינו פלטפורמה שיש להתעלם ממנה, גם בשל אלה הנאמנים לו – ובעיקר בזכות העובדה כי בעולם הוא נחשב למפלצת חברתית, לעיתים גדולה מהפייסבוק.

Topsy הוא כלי לניתוח שיח בטוויטר. כמו הBuzzsumo האגדי גם הוא דורש תשלום כדי ליהנות ממנו במלואו, אך בגרסתו החינמית הוא עדיין מצויין: ניטור כמות השיחות בטוויטר בנושא מסוים החל מהחודש האחרון ועד לשעה האחרונה, הסטטוסים והכתבות המצוייצים ביותר ועוד. שימושית במיוחד היא הפונקציה Social Analytics, בה ניתן לקבל ציר זמן של עד 3 מושגים ולהשוות ביניהם. מה יותר יעניין את הגולשים כשהם מחפשים אחר חנות מחשבים באינטרנט? "מחשב", "אינטרנט" או בכלל "אינטל"?

topsy
Topsy – מה מעניין יותר? על מה מדברים בעיקר?

אם בעל העסק מתכנן להרחיב את הפעילות השיווקית שלו גם בטוויטר, או מעוניין לקבל מקור נוסף לשיח הגולשים באינטרנט, topsy הוא כלי שכדאי להנחיל כשמבצעים מחקר על שיח הגולשים.

רוצים להיות עם היד על הדופק כשזה נוגע לעסק שלכם? צרו עמנו קשר לקבלת הצעת מחיר. גירית אינטרקטיב – המובילה בניתוח התנהגות גולשים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *